Adım motorlarını kontrol etmek için PLC kullanımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jerry19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jerry19

Üye
Merhaba,
Bir PLC kullanarak NEMA 17 adım motorunu kontrol etmek için darbeler üretmeye çalışıyorum.
Motorun, darbe/yön sinyallerini motor için doğru A ve B faz sinyallerine dönüştüren bir sürücüsü var. PLC'yi, motoru hareket ettirmek için bir çıkış pimine bir dizi darbe çıkışı verecek şekilde programladım. Sorun şu ki, motor bir adımlama hareketi yaptığında, şiddetli bir şekilde sallanıyormuş gibi yüksek sesler çıkarıyor. Ayrıca, motor bir yönde birkaç adım dönüyor ve sonra bir veya iki adımı atlıyor veya ters yönde birkaç adım dönüyor. DIR sinyalini olduğu gibi bıraktım.
Motorun düzgün çalışmasını sağlamak için hızlanma ve yavaşlama rampaları hakkında okudum ve başlangıçta bunun sorun olabileceğini düşündüm, ancak sürücüye yalnızca her saniye veya iki saniyede bir darbe göndersem bile aynı şey oluyor. Yani tek adımlı bir hareket için olası bir hızlanma/yavaşlama rampası yok (doğru mu??).
Aynı step motorunu ve sürücüsünü PC kontrollü bir sistemde (Mach3 yazılımı çalıştıran) test ettim ve sorunsuz çalışıyor ve tek adımlı hareketler sırasında yaşadığım gürültü veya titreşimi üretmiyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri