Statik Tristörlü Kompanzasyon

benim merak ettiğim bir konu var arkadaşlar; tristörlü kompanzasyonda yine kondansatörleri devreye sokuyoruz Alternatif gerilimin 0 (sıfır) noktasında tristörü tetikliyoruz ama akım gerilimden 90 derece ileri fazda acaba durum nasıl oluyor? gerilim tam peryotta, akım çeyrek çeyrek yarım peryotmu? Osiloskopta inceleyen varmı? deneyini yapacağım ancak fırsatım olmuyo sonucu bilen varsa lütfen rica ediyorum. Saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Biz Karmet olarak öyle yapmıyoruz işte, gerilimin tepe noktasında anahtarlıyoruz, gerilim farkı 0, yani akım 0 noktasıdır. Bu yüzden daha uzun ömürlü cihazlar ürettiğimizi düşünüyoruz. Bu anahtarlamanın resmide sitemizde dowload kısmında mevcut.
 
arkadaşlar bu anahtarlama sisteminde şekil yada daha detaylı bigiler mevcutmudur??? ben tez olarak inceliyorum bu konuyu,,örneğin tristör ile diyotta bağlansa nasıl bi etki olur? incelemek isteyen varmı?
 
dv/dt aşırı gerilim koruma devreleri hakkında elinde ayrıntılı döküman bilgi olan var mı arkadaşlar? Bu konuda acilen bilgile ihtiyacım var
çok teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,770
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst