statik elektriği nasıl yok ederim?

SGoral

Üye
Katılım
25 Eki 2007
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bizim fabrikamızda bulunan jelatin bobinlerinde makinada kullanılırken rulolardan geçiş sürecinde aşırı bir statik elektrik oluşuyor.bu elektiriği nasıl yok edebilirim.Çalışmıyan bobinin üzerindeki statik elektriği nasıl alabilirim?fikri olan varsa teşekkürler....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadasım kumas boyahanelerinde RAM makınalarının sonunda kumastaki statik elektrik alan bır parça vardır.Tam olarak ismini markasını bilmiyorum eger kumas boyahanesinde birisi ile irtibata gecersen sana yardımcı olurlar.
 
plastik makinalarında zaten statik alıcı sistem olur makina ne yapıo exrudermi kesimmi plstiğe paralel 1cm kadar uzakta testere ağzı gibi bişi elini yaklaşştırınca çok kötüü çarpar deymenr bile gerek yok :)
 
Anti statik bar olarak araştırırsanız piyasa satılmakta.Örneğin Puls elektronikte var...
 
arkadaşlar küçük iğneler şeklinde statiği alıcı anti statik bar mevcut ama yeterli değil başka fikri olan varsa sevinirim.teşekkürler.
 
Anti statik barın gücü yeterli gelmiyor olabilir yada yeri de yanlış olabiilir.Bazı makinalarda iki adet birden konduğununu da görmüştüm.yada bir üst tarafına bir de alt tarafına da konduğu oluyor.Çalışmayan bobini topraklaması olan bir demir yüzeye bekletirsen iyi olur....Yada çözgüye de antistatik bar sargı sisteminede....
 
caner topraklama olan demir yüzey işe yararmı?denedinmi?çünkü aynı şeyi yaptık fakat pek de başarılı olmadı.ama fikrin için teşekkürler.
 
anti statik barlar aslında yeteri kadar güçlü ama takılma yerine ve uygulanma şekline göre değişiklik gösterebiliyorlar. firmayla irtibata geçersen ölçüm yapıp ona göre en uygun yeri sağlayacaklardır. Puls elektronik firmasının antistatik bar larını öneririm. sitesi sanırım Puls Elektronik - Load cell, Loadcell, Yük Hücreleri, Digital Ağırlık Göstergeleri, iml robot, Tartım Sistemleri, Statik Yükleyiciler, Statik Ölçümü, Statik Önleyiciler idi..
 
entek otomasyon firması ile temasa geçerseniz keyence marka çok iyi statik eliminatörleri var.
 
KEYENCE
SJ-R Serisi
Çok hızlı ve hassas temizleyici
# Sınıfında en iyisi: çok hızlı ve hassas temizleyici
# Kompakt yapı; geleneksel modellere göre montaj alanında 1:5 oranında kazanç
# Tek dokunuşla bağlantı ve montaj alanında kablo karışıklığına son
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,877
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst