Fabrikada Bakım onarım bölümünde elektrik alanında işe başlayacagım. Ustalarıma sorularım olacak.

Yukarıda yazılanlara ek olarak şunu eklemek istiyorum:

Genel itibarı ile gelecekte nasıl bir birey olacağınızı belirleyen bir unsur vardır bu tip işlere girişince. Oda kısaca "hata yapma korkusu"

O yüzden sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Hata yapmaktan korkma. Eğer bu korku seni esir alırsa belki başın ağrımaz, sıkıntı çekmezsin ama hiç bir şey öğrenemediğin gibi inisiyatif kullanma konusunda son derece güdük kalırsın.

Bu demek değil ki her şeye paldır küldür dal değil tabiki. İzle, izlerken basamakları ve arasındaki ilintiyi anlamaya çalış, mantık yürüt ve sen olsan ne yapardın düşün ve işe giriştiğinde hata yapmaktan korkma. Saygı ve haddini bilerek biraz özgüvenli davran anlayacağın.

Bizde teknik işe bulaşan hemen hemen herkes baştan kendini hata yapmamaya programladığı için varlığı ile yokluğu belli olmayan, ezberlediğinin dışına çıkmayan, inisiyatif bilmeyen teknik elemanlara dönüşüyor.

Eskilerin bir sözü vardır: Hiç hata yapmayan insan hiç bir şey yapmamış insandır.

Baştan bunu kabul ederek işe başla ve hatalarından mümkün olduğunca ders çıkarmayı öğren.
 
Kendini ispatlamaya çalışma öğrenmeye bak ve güvenlik önlemlerine cok dikkat et .Eski ustalarının uyarılarını dikkate al ve saygıda kusur etme sakın ben biliyorum havalarına girme pişmek için çile kazanında kaynaman gerekiyor kendine zaman tanı sabırlı ol bol, bol meslekle ilgili araştırma yap öğrenmeye çalış asla efendiliği elden bırakma .Sana yeni işinde başarılar dilerim .Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst