Statörü Dönen Rotoru Duran Elektrik Motoru

ahnur

Usta Üye
Katılım
5 Şub 2008
Mesajlar
1,159
Puanları
181
bir tonluk monuray vinçin kanca sisteminde rotor sabit duruyor.
statör dönüyor ve kanca halat tamburu olarak görev yapıyor.
rotor sincap kafes tipi yani aliminyum döküm rotorun uc kısmındaki 3 adet
bilezik ve fırçaları vasıtasıyla statör ün 3 faz 380.volt ile elektrik devresi sağlanıyor motor 15 amper çekiyor şu an normal çalışıyor.

benim merak etiğim motor yani statör kısmını oluşturan halat tamburu olarak kulanılan motor 30.dakika/devir yapıyor bu motorun sargısı nasıl bir sargı kaç kutuplu bir sargı ki 30 devir yapıyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
buradan bilgi vermek zor olur.. ama bu konulara meraklıyımdır hayli bilgim var ama burada yeniyim sana nasil düküman yollayacağim onu bilmiyorum
 
n=(60.f)/p formülünden P=100 çıkıyor.Daha önce böyle bir motora rastlamadım bende merak ettim.
 
Bahsettiğin motorun ismi Brushless Motor olarak geçiyor. Aynı dinamoda olduğu gibi stator kısmı mıknatıstan ve rotor kısmıda sargılardan oluşuyor.
Bu tip motorlarda stator da sargı olmadığındna fırçada yoktur. Demek oluyorki daha sessiz verimin maksimum ve aşınmanın olmadığı motorlar...
motoru çalıştırmak için rotor sargılarını sırayla uyaracak devreye ihtiyaç duyulur. Üreticilerde bunun önlemini alarak motorun içine bu devreyi gömmüşlerdir.

Sessiz oldukları için genelde PC tipi fanlarda kullanılıyor ve verimi yüksek olduğundan Güneş enerjili araçlarda kullanılmaktadır.
 
Sayın Çalışkan Bey, yukarıda bahsedilen motor Sizin bahsettiğiniz değil. Sizin bahsettiğiniz var ama, koyduğunuz resimdekinden değil.
Anladığım kadarıyla normal bir asenkron motor. En başta da bahsedildiği gibi, enerjiyi bileziklerle statora aktarıp, rotoru kilitllerseniz stator dönmek zorunda kalır.
 
statoru donen motor diye bir motor yok arkadaşlar. Stator motorun duran kısmına verilen isimdir. Sizin bahsettiğiniz outer runner motor. Yani rotoru statorun dışında olan motor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst