Sonunda ÜAK da Mühendislik Tamamlama Kabul Edildi. Hayırlı Uğurlu Olsun

celebig33 Arkadaşım yanlışın var teknoloji mühendisliği diye bir şey yok Türkiyede teknik öğretmenler için yapılan mühendislik tamamlama programı 1992 yılında yapılan yasasının revize edilmesinden ibaret o kadar, sonuç olarak tamamlama programını bitiren arkadaşlar mühendis unvanı almaya hak kazanacak.Teknoloji fakültesi mezunlarıda normal mühendis sadece müfredat gereği mühendislik fakültelerinde az olan veya hiç olmayan uygulama derslerinin olması mevzu bu, sonuç olarak yetki konum aynı hiç bir fark yok . Diğer bir konu mühendislerin bu durumdan rahatsız olması kadar doğal bir şey yok siz onlara kafayı yormayın kişinin aynası işidir. Onlar kendilerini daha iyi olduklarını düşünüyorlarsa aslında ürkecek korkacak hiç bir durum yok ama işin aslı öyle değil.Birde herkes mühenddis olacak diye bir şey yok bir sıralama sınavı yapılacak durumu müsait olanlar programa katılmaya hak kazananlar ve başarı ile tamamlayanlar mühendis olacak bu kadar basit buna şükredin bu programın yeniden faaliyete geçmesi için yıllardır emek çaba sarfediliyor.Artık eski türkiye yok güç dengeleri değişti odtüye falan abartılı bir sınav yaptırmayacaklardır.Ama bir sıralama sınavı olması zorunludur. 4 üniversitede programlar açılacak bakalım nasıl bir sınav yapılacak bekleyelim görelim.Ayrıca Teknik Öğretmenlerin kendilerini ispat etmeye ihtiyaçları yoktur.Sahada herkesin çalışması başarısı iş bilgisi osu busu ortaya çıkacaktır.Bu yasa Teknik öğretmen camiyasına hayırlı uğurlu olur inşallah.
 
Son düzenleme:
Sayın XMANSUN, öncelikle Teknoloji Mühendisliği diye bir şey var çünkü Teknoloji Mühendisi uygulamacıdır, diğer mühendis projecidir. ayrıca aldığı duyumlara göre sıralama sınavı yok 50 puan alan herkes tamamlama programına katılabilecek, bir değişiklik olmadıysa. yakın bir zamanda program açıklanacak diyorlar umarım kısa zamanda açıklanır. Ayrıca kazanmayan arkadaşlar yine teknisyen mi kalsın yani bence bir ünvan verilmeli ayrıca kamuda da bir değişiklik yapılmalı öyle yapan kazansın olmaz herkes düşünülmeli bencillik yok Teknik Öğretmene yakışmaz
 
tamamen para tuzağı....
Not: Cevap yazarken başka birinin hesabını kullandım. Kusura bakılmasın.
 
Teknik Eğitim Vakfı Genel Başkanından Mühendis Odalarına cevap;

Tıklayınız
 
Dik dur Teknik Öğretmen...! bir takım marjinal meslek odalarının seviyesiz açıklamaları seni rahatsız etmesin. Bir mühendis olarak söylüyorum. Bu marjinal odalar beni de rahatsız ediyor. onlar para toplamanın peşindeler, pastanın ellerinden gitmesinden korkuyorlar. Bir korkuları da genel itibariyle milliyetçi muhafazakar olan teknik öğretmenlerin, bu meslek oda yönetimlerini devr alma ihtimallerinin ortaya çıkacak olmasıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,789
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst