Sonunda ÜAK da Mühendislik Tamamlama Kabul Edildi. Hayırlı Uğurlu Olsun

Miryo

Üye
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
246
Puanları
1
19 Nisanda yapılan Üniversiteler Arası Kurul(ÜAK) toplantısı sonucu mühendislik tamamlamada verilecek olan dersler kabul edildi hepimize hayırlı uğurlu olsun.Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
Bu müjdeli haberi bize https://twitter.com/hakansukur vermiştir.

Adsız.jpg
 
Tüm teknik öğretmen arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Ancak yıllar sonra bu yasal hak verilmiş olsa da sevindiricidir.
 
Arkadaşlar,
Bu hakkın bizlere geri verilmesi güzel, ancak ya sınavda başarısız olupta teknisyen olarak çalışmaya devam edecek olanlar ne olacak bu çalışmalar yapılırken bunlar düşünülmedi mi?
 
sayın celebig33 endişenizde haklısınız.Çünkü bundan yıllar öncede tamamlama için bir sınav yapıldı ODTÜ de.Girenlerin deyimiyle kazanılmaması için ellerinden geleni yapmışlar
Ancak şimdi ben umutluyum çünkü bu mesele artık cumhurbaşkanlığı makamına kadar çıkmış büyük bir meseledir.Herşey bu kadar güzel gidiyorken sınavın aşırı zor olacağını sanmıyorum.Zaten bu soruları hazırlayıp ÖSYM ye verecek olan da yine bizim hocalarımız ,YÖK'ün Mühendislik tamamalama için seçtiği akil adamlar,dolayısıyla bizim mağduriyetimizi en iyi bilen kişiler bu yüzden ben so,ınavların çok zor olacağını düşünmüyorum.Tabi ki mezun olalı uzun süre geçmiş herhangi bir yerde çalışan ağabeylerimiz için biraz zor olacak ama çalışınca onlarında başarılı olacağı kanaatindeyim.İnşallah herkes umduğunu gerçekleştirebilir.
 
Evet arkadaşlar 2008 mezunu biri olarak sınav konusu da benim için soru işareti. Özellikle üniversitem de bu konudan mağdur ve davalık olan öğt. görevlilerini hatırlayınca acabalar çoğalıyor zihinlerde. Başka acabalarım da şunlar ;hadi diyelim sınav oldu nasıl? nerede? ve ne kadar zaman sonra yapılacak? Kazanıldı diyelim söz konusu olan 2-3 fark dersi hangi şartlarda hangi ünv lerde alınabilecek? ne kadar sürecek? Örneğin mezun olmuş ve iş hayatına atılmış olanlara bulunduğun il deki müh fakültesinden dersleri alabilirsiniz mi denecek? yoksa yok kardeşim hangi üni bitirdiysen git oraya biraz daha öğrenci hayatı yaşa mı denecek? Bu acabalar hakkında fikri ve bilgisi olan arkadaşlardan rica ederim.
 
Arkadaşlar,
zaten direk normal mühendis olmuyoruz teknoloji mühendisi oluyoruz yani, kapanan TEF yerine açılan Teknoloji Fakültelerinden tamalama yapacağız buda herhalde Mühendislerin istediği bir şey. Tabi birde bu sınava katılamayanlar, katılıpta başarılı olamayanlar olacaktır, bu arkadaşlarımız halen teknisyen olarak mı çalışacaklar? bu adaletli olur mu? Bence bu işler için çalışanlar bu tip kişiler için bir ünvan verilmesini sağlamal ancak o zaman adalet sağlanacaktır.ı
 
celebig33 bende sana katılıyorum. Bu hakkı elde etmesine rağmen yeniden sınava girmek, iş hayatındaki yoğunluktan dolayı maddi manevi fırsat bulamayacak olanlar ve bu durumlara benzer sebeplerden dolayı yararlanamayacaklar olacaktır. Artık süreç nasıl işleyecekse karar makamlarının bunları göz önünde bulundurması gerekir.
 
sayın ceyhan_erd dediklerinizde haklısınız ama şunu da unutmayalım ki bu süreç çok uzun süredir beklenen ve Teknik öğretmenlerin uzun süren gayretleriyle kazanılmış bir hak.Şunu da söyleyeyim ÜAK de kabul edildikten sonra tasarı tekrar YÖK e gidiyor ve burada da kabul edilmesi gerekiyor.YÖK bu tür konularda genel olarak ehil insanlara sorar ama zannediyorum bu defa öyle olmayacak.Çünkü Mühendisler odası bu meseleye çok ters düşünüyorlar ve kesinlikle onaylanmasını istemiyor.Dolayısıyla biz öncelikle şu an gelinen noktaya şükretmeliyiz.
Ayrıca YÖK illa ki halihazırda çalışan kişileri de düşünerek bir program hazırlayacaktır.Çünkü mağduriyet çok uzan yıllar sürdü ve şu an bu mesele komuoyunu çokça meşgul ediliyor.Hal böyleyken bizi zorlayacak kararlar verileceğini zannetmiyorum. Benim diyeceğim kalbinizi ferah tutun.
Bunun terside olabilir belli başlı üniversitelerde de dersler verilebilir ama çok fazla insan mağdur edilmez.Derslerin verileceği Üniversitelerde mıhtemelen Teknik Eğitim Fakültelerinin olduğu üniversiteler olur kanaatindeyim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst