LİSANS TAMAMLAMA (SONUÇ NEDİR )

atsız

Üye
Katılım
24 Nis 2009
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
37
GEÇENLERDE BÖLE BİR DURUM VARDI ŞIMDI SON DURUM NEDİR LİSANS TAMAMLAMA İŞLEMLERİ NE ZAMN BAŞLIYOR OLUCAKMI BOLE BİRŞEY


Sn Yök Başbakanımız ve Değerli Üyeleri,


Önce yeni görevinizde başarılar dileriz.Sn.Büyüklerimiz,Bizler Kamu ve Özel Sektörde yıllarca çeşitli branşlarda çalışan TEKNİKER’leriz. Devletimiz, bizleri üniversite sınavına tabi tutmuş ve başarı yoluyla sınav kazanmamız neticesinde üniversitelere yerleştirmiştir. Bizler Meslek Yüksek Okullarında iki yıl süreli örgün öğrenim görerek, Tekniker unvanı ile mezun olmuş kişileriz.Ancak 1982 yılından sonra Meslek Yüksek Okullarından mezun olan biz Teknikerler şu anda çok büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Şöyle ki; Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 17.11.1986 tarih ve 20521 sayılı yönetmelikte değişiklik yapılarak 1982 yılından önce Meslek Yüksek Okullarından mezun olan Teknikerlere Lisans Tamamlama ile ilgili öğrenimlerine sınavsız geçiş hakkı sağlanmış, öğrenimlerini tamamlayarak MÜHENDİS olmuşlardır.

Muhtelif zamanlarda;2 yıl süreli Ön Lisans diplomasına sahip Erkek Teknik Öğretmen okulu mezunlarına, 2 yıl süreli Yüksek Okullardan mezun Ön Lisans diplomasına sahip Hemşirelere ve 2 yıl süreli Yüksek Okullardan mezun Ön Lisans diplomasına sahip Öğretmenlere de sınavsız Lisans tamamlama hakkı tanınmıştır.

Günümüze gelene kadar da çeşitli branşlardaki Ön Lisans mezunu kişilere de, İlgili Bakanlıkların ve Kurumların Bazı Üniversitelerle Protokol imzalayarak kendi branşlarında Lisans Tamamlama hakkı verilmiş ve şu anda da ilgili eğitimlere devam edilmektedir.

Diğer taraftan; 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunun 45. maddesine 4702 sayılı kanununa e) bendi eklenerek, Mesleki ve Teknik kollardan mezun olan lise mezunlarına sınavsız dikey geçiş yoluyla öğrenim hakkı tanımıştır.

Bu çifte standartlı uygulama, Anayasamızın 2. Maddesinin Sosyal Devlet ilkesine, Anayasamızın 10. maddesindeki Eşitlik İlkesine, ayrıca Anayasamızın 55. maddesindeki Emeğe Uygunluk İlkesine ters düşmektedir. Sosyal Hukuk Devletinde böyle bir ayrımcılık, bir kesimi onurlandırırken diğer kesimi cezalandıramaz.

ÖSYM sınavına tabi tutulmuş biz Teknikerlere de, önceki yıllarda olduğu ve şu anda da devam ettiği gibi kendi branşlarımız ile ilgili Mühendislik fakültelerine sınavsız dikey geçiş hakkı verilerek bu haksız uygulamanın ve eşitsizliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

Çıkartılacak bir yasa ile, Teknikerlerin Lisans tamamlamalarına imkan sağlanmalıdır.Mezun düzeydeki yaklaşık 2.000.000 Tekniker benimle aynı dilekleri paylaşmaktadır.

Sn.Yök Başkanımız;Bizler Mühendislik Fakültelerinde verilen bir çok dersin 2 yıla sıkıştırılarak eğitimini almış Teknikerleriz.Bizler de ailelerimizin dişinden tırnağından artırarak okuttuğu kişileriz.Çoğumuz da bu Üniversiteleri derece ile tamamlamış fakat Lisans Tamamlama eğitimine çeşitli engellerden dolayı devam edememiş kişileriz.

Bizler;Yabancı Ülkelerde değil kendi vatanımızda Lisans Tamamlamak istiyoruz.Eğitim için harcayacağımız paranın dışarı gitmesini istemiyoruz.Bizler kimsenin hakkını gasp etmek istemiyoruz,emek vermeden bedavadan diploma almak istemiyoruz,bizzat 2 yıl daha okuyarak(Örgün,2.Öğretim,Uzaktan,Açıktan vs.yöntemle) Mühendislik diploması almak istiyoruz.Bizler Tekniker olarak yıllardır kamuda ve özel sektörde çalışan kapasiteli,tecrübeli ve bilgili kişileriz ve bunu da Mühendislik payesi ile daha da artırmak istiyoruz.Bizler bu okulu ilk başta tam olarak bilemeyerek ve boşta kalmamak için mecburiyetten tercih ettik.Özveri ile bu okulu bitirdik.Önceleri herşey bir toz pembe idi.Fakat Bu meslek ile Topluma ve piyasaya girince yavaş yavaş herşey ortaya çıkmaya başladı.Toplum daha henüz teknikerin ne olduğunu bilmiyor ve daha doğrusu hiçmi hiç takmıyor.2 Yıllık mezun deyince burun kıvırıp kafalarını başka tarafa çeviriyorlar.Mesleğimizden dolayı bizleri 2.sınıf vatandaş olarak görüyorlar.İşyerlerimizde özverili şekilde başarı ile çalışıp işler üretiyoruz,fakat cefasını biz çekiyoruz sefasını ise 4 yıllık mühendisler sürüyor.Bizi bu meslekten dolayı ne toplum içinde nede iş yerlerimizde kimse dikkate almıyor.Yani ne yapsak kimseye yaranamıyoruz.Ağzımızla kuş tutsak boşuna.Davul Teknikerlerin omzunda çomak mühendislerin elinde.Bu yüzden artık mesleğimizden utanır duruma geldik.Bu durum da biz Teknikerleri bunalıma sürüklüyor.Bizler Ülkeyi soymuyoruz,bizler kimsenin canına ve malına kast etmiyoruz, bizler sadece ve sadece yarım kalmış Lisans Tamamlama hakkımızı istiyoruz.Ve bunu da binbir ümitle yıllardır bekliyoruz.Ben özel sektörde çalışan 30 yaşında birisi olarak eğer Lisans Tamamlama Eğitimini bekliyor ve istiyorsam lütfen bu konuda büyük bir yara olduğunu bilin.Onun için kimsenin daha fazla yaşı ilerlemeden ve iş işten geçmeden bu hakkı ivedilikle bizlere tanıyın.Bunun hem bizlere eğitim olarak, hem sizlere maddi kaynak olarak, hem de Ülkemize milli gelir ve bilgi donanımı olarak çok faydası olacaktır.

Sayın Yetkililerimiz; Yukarıda belirttiğimiz zor şartlarda sürdürmüş olduğumuz yaşamımızın tarafımıza vereceğiniz müjdeli haberle artık son bulmasını istiyoruz.

Mezun sayıları 2.000.000'u bulan tüm Tekniker Meslektaşlarım adına saygılarımı sunarım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst