sondaj pompası emniyet

muratsahin

Üye
Katılım
31 Mar 2008
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 2 adet sondaj pompasına güç kablosu harici kumanda kablosuda iniyor..ve aşağıda motrun boşta çalışmaması için emniyet için ne kullanıldığı için fikri veya tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..bir motorun kablosunda direnç okuyorum..diğerinde kopuk veya açık kontak..
 
sondaj pompası derken dalgıç pompadan (su pompası) bahsediyorsan ,susuz çalışmaması için su seviye rölesi ve seviye elektrodları kullanırsın.
 
bahsettiğim sondaj pompalrı 100 mt 200 mt arasında kuyu pompası..pompaları çıkarmak çok zor şuan için..panolarını yeniledik fakat pompalar şuan emniyetsiz..yani birinci kuyuda su bittiğinden termik açtı bile..2 pompanın olduğu kuyuda su bitmesin diye dua ediyorum..müşteriye sorunu anlatmama rağmen fazla ciddiye almıyor..
 
Kael,ke-DP01 rölesi ile,düşük akım koruması sağlayarak,emniyete alabilirsiniz.Röle ile,diğer
korumaları da ilave olarak yapabilirsiniz.
 
su sensörleri var boruya baglanıyor cogu zaman hidrafor sistemlerinde kullanılıyor tank ta subittinde boru bosalıyor ve sişstem duruyor eyer altta klepe yoksa zaman rölesiyle gecikmeli devreye sokabilirsin.
 
Su sıviye rölesinin başta takılmış olması gerekirdi takılmış ise zaten panoya sontajdan 2*0.75 kablo gelmesi gerekirdi veya 2*1.5 lik kablo gelmeliydi eyer santojdan bu kablolardan biri gelmemişse demeki sıvi seviye rölesini takamıyacan bu durumda zaten diğer meslektaşlar belirtmişler neler yapabileceğini
 
Dalgic derin kuyu su pompalarinda motor devresi haricinde 3x1.5 kaplo olur bu kaplonun uclarinda elektirot vardir bu elektrodlar motorun ustunden yukariya dogru birer metre
ara ile baglanir su seviyesi orta elektroda gelince motor stop eder su ust elektroda gelince motor calisir bu elektrodlar panodaki su seviye rolesne baglanir.
 
sana bir adet AM-04 PANELI LAZIM ARKADAS
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst