Sona yaklaştık (sigma cnc projesi)

ters dublexdeyim
alt katın odaları toprak altında kalınca ses mes çıkmıyor tavsiye ederim :D
Keşke öyle bir evim olsa :( apartman dairesindeyim.. Neyseki, mantılaması iyi.. Ses az geçiyor
 
ses yalıtımı ve cnc'nin aktif çalışmasını görmek için, beklemedeyim. çünkü aynı sorun bende de var... apartman dairesinde oturuyorum, dün gece çok ses yapınca, yıkacakmış gibi yere vurdu üst komşu makinayı kapatıncada ohh be diye bağırdı :D sanırım acilen bir yöntem bulmam gerekiyor, yoksa insanlar rahatsız olmaya devam edecekler... ve haklılarda.. :(
Dövelim;)
 
Garajda doğan çok sayıda Amerikan şirketi var, Hewlett Packard gibi. Kalabalık şehirler dışında mekan sorunları az.

Biz apartman dairesine mahkumuz, yoksa ABD'yi geçerdik. Şaka bir yana çalışma ortamı gerçekten önemli. Belirli bir süre için taşındığım site gürültü açısından çok hassas, sıkı kurallar var. Ne yapacağımı bilmiyorum, geçici olunca masraf yapmak da zor.

Anladığım yurt dışında farklı hobilerle uğraşanların oranı bizim insanımıza göre epey yüksek. Bir kısmının nedeni insanımızın çoğunlukla pasif zaman geçirmeyi (TV, futbol gibi) tercih etmesi, kalanı da mekan ve mali sorunlardan kaynaklanıyor gibi.
 
Şimdi şöyle bir durum var 200-300 liraya ufak bir depo kiralanıp bri çok sorunun önüne geçilir ama orta vadede 5000 gibi bir bütçe ve oranın ayrı ısıtma soğutma ve mutfak işleri çıkar ki evin rahatlığı başka :)

bir de yan taraflarda komşu yoksa makina yalıtımıyla beraber odanın tavanını da ses yalıtımı yapsanız nasıl olur?
 
Anladığım yurt dışında farklı hobilerle uğraşanların oranı bizim insanımıza göre epey yüksek. Bir kısmının nedeni insanımızın çoğunlukla pasif zaman geçirmeyi (TV, futbol gibi) tercih etmesi, kalanı da mekan ve mali sorunlardan kaynaklanıyor gibi.
Çevresel baskıyıda unutmamak lazım eğer işin dışında birşeylerle uğraşıyosan bir hobin varsa boş işlerle uğraşıyosundur. Gidip akşama kadar kahvede veya kafe otursan boşboş sorun yok :(

ben apartmanın bodrumunda kendime ufak bir atölye yaptım bu zamana kadar sesle ilgili bir sıkıntı olmadı ama olmadan önlem alayım dedim.

ses yalıtımı ve cnc'nin aktif çalışmasını görmek için, beklemedeyim.
makinanın her çalışması şimdilik hüsranla bitti ilk denemelerimde delrin ile 4-5 tane uç kırdım forumdan aldığım tavsiyeler üzere ilerleme hızı ve devir denemek için malzeme kalmadı sonra deneyeceğiz inşallah
rölyef işinde iyi gidiyodu bilgisayar ekranı kapattı tekrar açtığımda proğram sapıttı yarım kaldı
20160514_135207.jpg
son olarakta dün spindle ın ucuna elektrikli süpürge hortumu takabileceğim kenarınada yer fırçasından sökeceğim fırça ucunu takabileceğim bir aparat yapayım dedim elimde 8.4 mm lik bir pleksi vardı ondada sonuç aşağıdaki gibi
20160522_155524.jpg

xps deki olması gereken ama plekside çıkan sonuç bu parçayı kenardan keserken iç kısımdaki deliklere kaydı ortadaki daireler elips oldu.
sorun için aklıma gelenler 1- adım kaçırma olabilir 2- z ekseni tablası mdf esneme yapabilir 3- malzeme sabitlemem sıkıntılı olabilir.
 
Kolay gelsin. Deneyimle sorunlar azalacaktır.

Plekside ısınan malzeme uca sarılıp spindle ın zorlanmasına neden olabilir mi?
 
malzeme sabitleme ile alakalı olabilir, ama gcodelarınıda gözden geçir.. mesela şurada kayma var. malzeme sabitleme ile alakalı olduğunu zannediyorum. çok hızlı girdiğiniz için kırılıyor olabilir. birde doğru uç seçimini yapmanız lazım. tek kanallı bir end mill'e benziyor gördüğüm kadarıyla. pasolarınızıı biraz az verin.aslında doğru uç. fazla talaş kaldırdığı için gövdeyi çok zorluyor gibi.. başka bir gcode'da deneyebilirsiniz.
upload_2016-5-23_11-33-5.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,607
Mesajlar
919,007
Kullanıcılar
450,608
Son üye
cemaliev

Yeni konular

Geri
Üst