Solar sulama sistemleri

Bizimde aynı şekilde trifaze olacak. Bir firma 450 wp 8 adet panel ve 4 kw sürücünün yeterli olacağını söyledi fakat diğer firmalar ise 445 w, 12 adet panel ve 4 kw sürücünün yeterli olacağını söyledi. Sizin sistem günde kaç saat çalışıyor acaba? Benim korkum saat 1 ile 4 arasında çalışması yönünde ya da bulutlu havalarda hiç çalışmaması. Günde ortalama 6 saat çalışmasını istiyorum da sistemin
Bende su miktarı az, dolayısı ile saatte 20dk civarı çalışıyor. Ama sürekli açık, su gelince basıyor, gelmeyince duruyor şeklinde. Ben damla sulama için ayrıca dc pompa aldım 900wattlık. Dc pompalara da bir bakın derim. Şimdiki aklım olsa Dc pompa alırdım kuyuya da. Gerçi ne gibi bir dezavantajı olur zaman gösterecek. Ama panel ihtiyacı ve sürücü ihtiyacında ciddi ekonomik oluyor. Ama şartlarımız farklı olabilir, o nedenle sizi yanıltmış da olmayayım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Birde şöyle durum var güneş panelleri üstündeki yazan değerler en yüksek değerler güneşin en iyi olduğu zamanda ölçülmüş değerler güneş paneli işi yapan firmalar genellikle oradaki amperi ve kışı düşünerek hesaplarlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,232
Mesajlar
916,007
Kullanıcılar
450,032
Son üye
Demir12312

Yeni konular

Geri
Üst