Soft starter yardım

hancer11

Üye
Katılım
22 Ara 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar iyi geceler Demir çelik ticareti ile uğraşıyorum bi adet 5 tonluk tavan vincim var bunun yürüyüş motorları direk kontaktör ile sürülüyo bu da ani kalkış ve durma yapıyor bu esnada vinç sallanmalar oluyor ben bu ani kalkış ve durma işlemlerini soft starter ile çözebilir miyim. Yardım ederseniz çok sevinirim iyi akşamlar.

Not yürüyüş motorları 3faz 0,5kw olmak üzere 2 adet.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Evet çözebilirsiniz. Hızlanma ve yavaşlama zamanlarını düzenleyebilirisiniz. Maliyetinize göre sürücüde kullanabilirisiniz.Hatta sürcü kullanmanız daha iyi olur vincin hareket hızınıda ayarlayabilirisniz.
 
Bunun için2 adet soft starter veya sürücü mü almam gerekiyor
 
Ustam bu uygulamalara sürücü veriyoruz. Enerjiden tasarruf edersin hemde vinç'in hızını istediğin gibi ayarlaya bilirsin. Motorunuzda mekanik fren var ise sürücüden kontrol edebilirsin. Ani duruş yapıyorsan sürücüye fren dirençi bağlarsın.

Danfoss FC-051 micro serisi yürüyüş motorunda kullanılabilir.
 
Motorum da mekanik frenleme yok enerji kesilince kendi duruyo.

Bu iş için 2 adet sürücü mü almam gerekiyor yoksa tek bir sürücü ile motorları ileri geri hareket ettirebilir miyim.
 
2 adet 1,5 kw sürücü mü almam gerekecek bu şekilde.
Sürücü fiyatları yüksek bunu soft starter ile daha uygun halledebilir miyim.
 
Bu uygulamada soft starter kullanmak istiyorsanız kullanabilirisiniz. 2 adet kullanmanız gerekli fakat motorlar ileri geri hareket yapacakları için herbir motor için 1 adet soft starter ve 2 adet kontaktör kullanmanız gerekli motor yönünü değiştirmek için. Butondan elinizi çektiğinizde soft starter motoru yavaşlatacak ama kontaktörler hemen bırakacaktır bunun içinde zaman rölesi kullanmanız gerekecek. Sürücüde kontaktör kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Delta sürücü kullanablirisiniz hem fiyatları uygun hemde parametre ayarları kolaydır.
 
Son düzenleme:
Arkadaş merhaba, hayırlı bayramlar
Elimde eski tip hız ayarsız taşlama makinası var ve çok yavaş çalışıyor diye bana geldi.softstarter i çıkartıp direk bağladım yüksek hızda çalıştı.devrenin kapağını soktugumde triak soğutucu kapakla beraber çıktı,devre üzerinde kırık ayak yok sanırım geçmeli.devre üzerinde yanık parçada yok gibi, ölçüm yapamıyorum içerisine reçine dökmüşler.bunu devre dışı bırakırsam fiş ısınıyor yakabilir.biraz araştırdım bulunduğum yerde yenisi yok.nasil yapabilirim.selamlar
IMG_20200525_103657.jpg
IMG_20200525_103631.jpg
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst