Soğanla ipod şarj etmek ister misiniz?

myurdabak

Üye
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
498
Puanları
1
kabın içerisindeki normal bildiğimiz su değil. Limonun suyunu koymus adam. ztn limondan elektrik üretilebilirliğini herkes bilir. Limon suyunu soğana emdirdi adam. limon deneyinden farkı yok.
 
orada enerji içeceğini yedirdi soğana doğru limon deneyine benziyor ama eneji içeceğini soğana yedirip USByide soğana takarak 20dk boyunca ipod sarj etmek güzel düşünce.
 
Arkadaşlar telefon şarj etme işi hassas iştir tlf.akımına göre şarj etmek gerekir yapmayın bence bu fake video.yapılan işlem elk.üretir ama şarj etmek bu kadar basit iş değildir.ayrıca usb yi öle direk takarak iş olmaz artı eksi ne olacak...
 
Sahte. Orta okuldan hatırladığım ve bildiğim kadarı ile asitli bir ortamda (limon suyu) iki farklı elektrod olacakki (bakır ve çinko gibi) bunlar elektroliz gibi bişeyle(sanırım bu olay elektrolizdi) elektron transferi yapsınlar ve elektrik akımı oluşsun. ayrıca 3 tane limonu seri bağladığınızda anca bir kol saati çalıştıracak akım - gerilim üretiyor.
 
inandırıcı gelmedi. Soğanın yada sıvının özelliğinden daha çok usbyi direkt takması saçma geldi.usbnin pinlerini ayrı ayrı malzeme kullanarak bağlasa idi belki inandırıcı olurdu
 
Ben daha saçma bir video seyretmiştim.Adam ellerini yünlü kazağa sürtüp aküsü bitmiş arabayı çalıştırıyordu. :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst