Sizce hangi kombi ??

1N4007

Üye
Katılım
18 Ocak 2015
Mesajlar
329
Puanları
1
Yaş
44
merhaba evde kullandığımız 9 yıllık wisman marka kombimiz çok sıkıntı çıkarıyor hele geçen sene eve gelen giden tamricilerin haddi hesabı yok bende yeni bir işe girdim bu sene kışın rahat etmek için eve yeni bir kombi almak istiyorum mağlum piyasada çeşit çok evimiz 90 m2 çok büyük değil uygun marka model sizce hangisi olabilir acaba ben bosch düşünüyorum acaba sizce nasıl bosch kombiler ? yoğuşmalı almaya gerek yok sanırım ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Markaya yorumum yok ama kesinlikle yoğuşmalı diyebilirim. Havaya atacak paranız yoksa yoğuşmalı kombi.
 
birde kombicinin biri babama şöyle bişey demiş mevcut kombi yerine başka marka kombi alınca 250-300 TL proje parası veriliyormuş yeniden plan proje çizilecemiş böyle bişey var mı acaba yoksa bu adam bizi mi kekliyor ???
 
Doğal gaz yandığında kimyasal yapısı gereği içinde çok fazla miktarda su buharı çıkar. Bu su buharı 100 derecenin üzerindedir. Siz yoğuşmasız kombide bu sıcak buharı bacadan dışarı atarsınız. Yani baca gazının sıcaklığı 100 derecenin üzerinde olacaktır. Bunun yerine yoğuşmalı kombi alırsanız baca gazının sıcaklığı 100 derecenin altında olup bu sıcak buhar serpantin üzerinde yoğuşturularak dışarı alınır. Bu esnada su buharı ısısını eşanjör vasıtası ile tesisata aktarır.

Yani daha verimlidir. Daha az gaz yakmanıza tasarrufa neden olur.

Proje konusunu bilmiyorum. Buralarda doğal gaz olmadığı için bizler ilk çağlardan kalma çakmak taşları ot çöp tutuşturarak üzerinede odun atarak ısınıyoruz.
 
anladım abi saol aydınlattığın için peki marka model olarak tavsiyede bulunacak var mı ??
 
demirdöküm kombi nasıl acaba kullanan var mı ???
 
hocam babamgilin evi dubleks ve 160m2 civarı. kullanıkları kombi demirdöküm yoğuşmalı ve sanırım modeli de nitromix ti. gayet memnunlar. gayet güzel ısıtıp faturada uygun geliyordu.
 
hocam babamgilin evi dubleks ve 160m2 civarı. kullanıkları kombi demirdöküm yoğuşmalı ve sanırım modeli de nitromix ti. gayet memnunlar. gayet güzel ısıtıp faturada uygun geliyordu.


parçasıda ucuz sanırım bunların yerli malı olduğu için neyse birazdaha araştıracam kışa doğru alacam bir tane ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,470
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst