Sizce bunun yorumu nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sn.sowmen ;
Yorumunuz için teşekkür ederim,gerçekten çok sıcak bir yaklaşımdı konuya,başka bir bakış açısı kattı,
Saygılarımla;
 
unutmayalımki o ilk okul mezunlarıda insan hatta çokta zeki olanlarda var ben öyle ünüversite mezunları tanıyorumki tam kütük ama ilk okul mezunu adam onler gibi 5 tanesini cebinden çıkarıyor fark burada
 
evet , mesela bizim isyerinde ustabasi lise mezunu ama idarede calisan lisans mezunlarinin 2 katina yaklasik para aliyor , neden cunku ustabasi 13 yildir o makinanin basinda artik cocugu gibi herseyini biliyor.bir de lisans mezunlari yada yuksek lisans yapmis olanlar da dahil belli bir noktadan sonra baslamak istiyor yani ben o kadar okudum su kadar maas alamadiktan sonra masanin basinda olmadiktan sonra calismam gibi ...tabi bunu genelleyemeyiz yanlis anlasilmasin ben de ihtimalleri soyledim iste ...
 
bence idareci kadroda yüksek lisans yerine ilkokul mezunu birsinin olması biraz akrabalık ilişkilerine bakıyor. Akrabaya güven daha fazladır. Güven önemlidir fakat işbilirlik de önemlidir.Türkiyede bu konuda bilinçlenmeye başladı.
 
merhaba arkadaslar
herseyden once bir mevkiye gelebilmek ciin sanirim insanin icinde meslegine sevgisi olmali ve yukselmek icin bos zamanlarindada meslegi ilen ilgili kurslar takip etmeli,kitaplar okumali,fikir alisverisinde bulunmali,kisacasi kendini yenilemeli, sadece okul bilgisi ilen kalan bir egitim hicbirsey vermez.
ben sahsen meslegimi 30 senedir yapiyorum su an yurtdisinda yasiyorum ancak ,meslegim il;en ilgili yenilikleri takip ediyorum,misal benim yasitim olan arkadaslar bilir bizim zamanimizda plc diye birsey yok idi,bilgisayar diye birsey yok idi,hesap makinasi bile yok idi. ancak bircogumuz meslegimizi takip etmek icin ve geregini vermek icin plc kursuna gittik, arastirdik, lisan ogrendik, cizim icin autocad ogrendik,yani kendimizi gunumuze hazir ettik. ancak kimi arkadslarimizda belki imkani olmadigindan, belki ihtiyac duymadigindan, belkide ilgilenmediginden kendini ilerletmedi.
siz patron olsaniz, fabrikaniz olsa, bircok elektrik ilen calisan yeni modern makinalariniz olsa kime is verirsiniz?Bir zaman relesinin ayarini yapmak icin kitapcigini tercume edebilmek muhimdir,bir plc nin nasil calistigini, hangi bolumlerden olustugunu,nasil ariza arayacagimizi bilmek muhimdir, Usta'lik el becerisi ,ve olabildigince tecrube gerektiren bir mevki. ancak nezamanki bilgi daha dogrusu yaptigini anlayarak yapmak ustalik ilen birlesiyor bence ozaman bu arkadasimiz mesleginde yukselir.bakiniz bu sayfaya uye olmus olmamiz dahi meslegimizi sevdigimize bir isaret degilmi?
okuma zahmeti gosterdiginiz icin tesekkur,islerinizde basarilar.
 
arkadaşlar bu tartışma bitmez..Ben iyiyim ama o benim müdürüm şefim , ben mühendisim nasıl olur da bu cahil benden fazla kazanır bu hayatta adalet mi bu gibi şeyler yanlıştır.Bunun adı Rızıktır. Allah dilediğine rızık verir dilediğine vermez bize bunları sorgulamak düşmez.bizim bir hedefimiz olur ve o hedefe doru elimizden geldiğince çalışırız.gerisi Allah'a kalır.Sonunda şükrederiz.Herşeyin hayırlısı.yoksa ilkokul mezunu pazarcı 3000 ytl kazanıyor.Ben mühendisim 2000 ytl kazanıyorum karşılaştırılması yapılamaz.Bu hayat bir PLC programı değil MANTIK KAPISI HİÇ DEĞİL.BÜTÜN İNPUTLAR 1 OLSA BİLE OUTPUT OLMAYABİLİR.Elektrikçi bakışıyla böyle daha iyi anlaşılabilir.
 
[size=10pt][size=10pt]Arkadaşlar ilgilendiğiniz konunun mesleki olarak çok boyutu var şöyle olur böyle olur neden olur nden olmaz ama tek bildiğim açılan konunun forumun içeri ile ilgisinin olmadığıdır.Bu tür konular forumda bulunan çok farklı üyenin kutuplaşmasına neden olur.Bu yüzden[/size][/size] [size=10pt][size=10pt]konu yoruma kapatılmıştır.ve kilitlenmiştir.[/size][/size]
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,460
Mesajlar
917,746
Kullanıcılar
450,402
Son üye
FurkanYAPC

Yeni konular

Geri
Üst