Site Dış Aydınlatma Hk?

djbilgin

Üye
Katılım
29 Mar 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar Mrb.

Acemi biri olarak acil bir bilgiye ve yardıma ihtiyacım var.. Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Konu şu şekildedir;

Sitenin aydınlatması fotoselli bir göz aracılığıyla akşam olunca çevre aydınlatmalarını yakıyor ve sabah olunca kapatıyor. Son zamanlarda bir gün akşam olunca çalışıyor, diğer gün akşam olunca çalışmıyor. Veya çalışıyor 15-20 dk sonra sigortadan atıyor. Bununla ilgili olarak kısa devre olabileceğini düşünerek bütün lambaları tek tek kontrol ettim problem göremedim.. Kısa devre olsa sürekli sigortanın atması gerekmez mi? Hiç çalışmaması gerekir diye düşünüyorum.. Hatta açık kablolar vardı, hepsini bantladım. Normalde 12 ad. lamba var. (40W ampul kullanılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2 Ad. 150W da projector kullanılıyor.) Sigorta SIEMENS B20 dir. Sigorta mı yetersiz kalıyor. Amperi mi düşük veya göz (fotosel) mü bozuldu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
fotoselde sorun olabilir diye düşünüyorum..
 
Harun Hocam, izninizi isteyerek bi şey daha sormak istiyorum. Fotosel hava karardığında röle den sonra bi cihaz daha var onu devreye sokuyor. Dışarıya doğru uzun bir düğmesi var o düğme içeriye giriyor ve lambalar yanıyor. Geçici olarak gözü söküp, bu düğmenin üzerine bişey koysam yarın sabaha kadar lambaları devreye alsam sorun olur mu? Şuanda lambalar çalışmıyor da.. Zifiri karanlık etrafımız..
 
arkadasım fotoselle alakası yok fotosel den sonraki cihazdan kontaktor sen tum yukun 1 kw flan buda p=u*ı dan 1000 w =220*ı ı=4.5 6 A arsı sig. seçiminiz yuksek bile sizin burada yapacagınız arızanın ola bilecegi yerlere bakmanız mesala bahcede yeni kazım olmustur burada kablo zedelenmistir nem veya rutubetten siğ. gecikmeli olarak atıyordur siz aydınlatmayı 2 veya 3 kısma ayırın oyle gozlemleyim yapamadınız elektrikçi çagırın onlarda para kazansın kolay gelsin
 
Tabii ki kazansın kardeşimmm.. :) Sürekli elektrikçi çağırmak yerine bazı konularıda kendim halletmeyi severim.. Tşk.
 
Bahçe aydınlatması diyorsunuz, az önce arkadaşımın yazdığı gibi bırakın bi elektrikçi yapsın.Gazetelerde ; tv de görüyorsunuz çocuklar dışarıda oynarken aydınlatma direğinin yaptığı kaçaklardan yaralan ve ölenler oluyor. Elektrik dışarıdan görüldüğü kadar çok basit değildir. Su borusu patlar etraf ıslanır. Ama elektrik kablosu patlarsa yangın olur, insan ölür. Elektrik mesleği hobi olarak yapılacak bir meslek değildirki, ülkemizde gerçek elektrikçiler bile işi standartlarına uygun yapmamakta ve-veya yapamamaktadır.
 
ewt elektrikçiden yardım almak en iyi çözüm bence:=)
 
her işin bi ustası var.bırakalımda herkes işini yapsın.bencede bir elektrikçi cagırın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst