Similasyon Yapamıyorum ?

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
156
Yaş
39
Herkese selamun aleyküm

Değerli ustalarım şimdi ben yeni başladığım konular olan siemens plc programlama delta plc programlama ve en önemlisi operatör panel programlama işlerinde similasyonların hiç birini çalıştıramadım.

Elimde hiç bir donanım yok ( plc - operatör panel - inverter - enkoder )

Aslında Easy builder programı ile yaptığım çalışmaları derliyorum hata çıkmıyor fakat ne delta ne siemens plc lerine yazdığım program ile deneyemiyorum.

Örneğin operatör paneline bir tane start bir tane stop olmak üzere iki tane buton koyuyorum kendi similatörlerinde çalışıyorlar ama plc ile haberleştirmeye kalktığımda hep port hatası alıyorum. yani plc içinde yazdığım program ile bir türlü simule edemiyorum.

Aksilik bu ya plc için yaptığım programlarda derlemede hata vermiyor :D

misal operatör paneli üzerinde koyduğum start butonunun tag adresi yani plc de kontrol edeceği adresi m0.0 yada delta için m0 olarak ayarlıyorum stopu ise m0.1 yada delta için m1 gibi ama similasyon yapamıyorum.

Acaba similayon için başka program mı denemem lazım ? yada portlar için farklı bir program mı olması gerekir içinden çıkamadım

Acaba bir el atabilir misiniz ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Fatek plc için şöyleoluyor:

Fatek marka plc için winproladder programı arayüzü ile tasarım yapılıyor. Programın ingilizce versiyonunu kurarsanız simülasyonunu plc olmadan yapabilirsiniz.

beijerelektronik firmasının sayfasında söz konusu winproladder programı ve bu programa ait simüle eklentisi mevcut. İndirip deneyebilirsiniz.

kontrolkalemi.com forumlarında da bu konuda açıklamalar mevcut.
 
Aslında benim sorunum şöyle :

Ben plc yi similasyon yapamadığım gibi operatör panellerini de similasyon yapamıyorum yani ofline similasyon yapıyorum ama plc de kontakları da görmek istiyorum port hatası bağlantı hatası vs hatalar verip duruyor ;)

Örneğin delta marka bir operatör panelini modbus üzerinden siemens s7 1200 ile kontrol etmek istiyorum yani haberleştirmek istiyorum aslında donanım olsa hiç sorun yok çeviriciler var bilmem neler var bağla bağla çevir istediğin formata :D

Ama donanım yok S7 1200 üzerinde de ethernet haberleşmesi var modbus yada Rs232 yok ek modul taktığımız zaman ise delta operatör panelin programı tanımıyo :D yani

Aslında bana lazım olan sahte portlar yani sanal port ve adresler Misal ben bilgisayarı kandırabilir miyim al bak bu sana s7 1200 bu da dop bak al işte adresleri işte zartı zurtu gibi
 
Operatör panel üzerine eklediğiniz butonlarda konfigürasyon ayarlarında sorun olduğunu düşünüyorum. Operatör panele butonları eklediğiniz zaman bir takım çalıştırma seçeneklerini girilmesi lazım fakat bu sadece PLC üzerinde görmek amaçlı sizinde amacınız bu :) mesela çalıştırma butonuna girdiğinizde o butona kural atamanız lazım m1 çıkışını çalıştır diye veya durdur diye. Bu kural olmadan sadece operatör panel üzerinde çalışıp çalışmadığını görürsünüz.
 
Panel simulasyonu için (delta) Panel programını plc editörüne yönlendirmen gerekiyor(ki bu çok zor).
En az plc yi almak zorundasın(Ayrıca bilgisayardan açtığın dopsoft simulatör zamanla kapanacaktır(adamlar neden panel üretiyor? tabi ki satmak için))
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,939
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst