Silindir strok boyu ?

papautee

Üye
Katılım
6 Nis 2021
Mesajlar
7
Puanları
1
Kolay gelsin herkese ,
Elimde 1 adet silindir var ve ben bu silindiri 2 adet uzunlukta çalıştırmak istiyorum(Örn. 15 cm ve 20 cm) Bunun için ne gibi malzemelere ihtiyacım var ?
-1 adet piston , valf ve PLC yazılımı ile halledebilir miyim ?
Detaylı hangi malzemelere ihtiyacım var ? Önerileriniz nelerdir ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bu uygulama için plc ihtiyacınız yok. 1 adet 1-0-2 buton 1 adet ileri butonu 1 adet geri butonu 2 adet röle 2 adet limit switch işinizi görür.
 
Teşekkür ederim cevabınız için ;
Bunun hakkında biraz daha detay alabilir miyim ?
Anahtarı 1 konumuna aldığımızda silindirimiz ilk hareketi yapıp bekleyecek , ardından 2 konumuna aldığımda 2. ileri hareketi yapacak. 0 konumuna aldığımızda geri hareketini yapacak mı ?
Bağlantısını nasıl yapabilirim ?
 
Yapmak istediğiniz şeyi daha ayrıntılı olarak verirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim. Fotoğraf da olabilir silindir ile ilgili.
 
Şöyle olacak ,
Selonoid vana , piston ve yazılım ile halledebilirim, fakat daha basit bir sistem yapmak istiyorum.
- Bir adet silindirim var. Pedallı 3/2 valf ile bağlantı yapacağım. Silindire kısa bir mesafe hareket ettirip bekleteceğim , ardından merkezlemeyi kontrol edip tekrardan hareketine devam ettirmek istiyorum. Bu silindirin hareketi ilk etapta 3 cm ardından 17 cm gibi düşünüyorum.
- Böyle bir sistemi farklı nasıl bağlayabilirim ?
 
Silindirden kastınız nedir? Elektronik kontrol yapabilmek için gerekli çıkışları var mı siz mi sensör takacaksınız?
 
pistonu çift etkili silindir (manyetikli) kabul edersek:

4/3 veya 5/3 kapalı merkez valf

3 adet piston sensoru

2 adet kısma valfi (çekvalfli)

su tutucu-regulator-yağlayıcı blok

hortum

not: yapılacak işe göre malzeme listesi artabilir, azalabilir ve değişebilir. otomatik kumanda veya plc ile kontrol tercihe bağlı.
 
pnömatik sistemde pistona 3 cm git sonra dur diyemezsiniz,valfi actıgınız anda pistonun strokunun sonuna kadar gider öyle durur,ara bir yerde durdurma yapamazsınız.ara yerlerde durdurma yapmak istiyorsanız hidrolik sistem kurmanız gerekir.
 
Arkadaşlar şöyle bir şey öğrendim. Özel üretim pistonlar yapılıyor. Çift stroklu , o şekil halledicem işimi. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst