1938Destan
Üye
Merhaba arkadaşlar hali hazırda kullandığımız bir sıcak eksim makinasının panosunu karıştırdım ve projesi olmadığından toparlamakta zorlanıyorum. Öncelikle sıcak kesim makinasından bahsedeyim;
1 adet 3 fazlı asenkron motor
1 adet sıcak kesim çene pistonu
1 adet valf
Dış malzemesi bunlar,
Pano içi malzemelerim şu şekilde;
1 adet 220v 0,37 kW sürücü
1 adet 24vdc güç kaynağı
Besleme sigortaları
2 adet entes zaman rölesi
2 adet 24 v dc röle
1 adet rezistans kontaktörü
Pano kapağında ise ;
1 adet dijital ısı göstergesi ( enda )
1 adet ısı göstergesi enerjisini açma kapama anahtarı
1 adet dijital zaman rölesi ( timmer) bununla örneğin 20 saniye motoru çalıştırıp sonra kesme işlemi uygulayıp tekrar çalıştırma işlemini yapıyoruz.
Çalışma prensibi şu şekilde:
Makinadan gelen +24 Dc sinyal ucuyla dijital zaman rölesini ( 20 saniye saydırırken aynı anda 20 saniye sürücü start alıp 20 saniye dolunca durup piston devreye girip ileri verilen malı kesecek tekrar sürücü ve dijital zaman rölesine girdiğimiz zaman kadar çalışıp tekrar kesim işlemi yapacak.
Bu konuda bana projesini çizecek arkadaşın yardımına ihtiyacım var. Elimizde şu şekilde çalışan bir panomuz vardı biri vurmuş ve kabloları koparmış toplayamıyorum çünkü projesi yok. Yardımcı olursanız sevinirim
1 adet 3 fazlı asenkron motor
1 adet sıcak kesim çene pistonu
1 adet valf
Dış malzemesi bunlar,
Pano içi malzemelerim şu şekilde;
1 adet 220v 0,37 kW sürücü
1 adet 24vdc güç kaynağı
Besleme sigortaları
2 adet entes zaman rölesi
2 adet 24 v dc röle
1 adet rezistans kontaktörü
Pano kapağında ise ;
1 adet dijital ısı göstergesi ( enda )
1 adet ısı göstergesi enerjisini açma kapama anahtarı
1 adet dijital zaman rölesi ( timmer) bununla örneğin 20 saniye motoru çalıştırıp sonra kesme işlemi uygulayıp tekrar çalıştırma işlemini yapıyoruz.
Çalışma prensibi şu şekilde:
Makinadan gelen +24 Dc sinyal ucuyla dijital zaman rölesini ( 20 saniye saydırırken aynı anda 20 saniye sürücü start alıp 20 saniye dolunca durup piston devreye girip ileri verilen malı kesecek tekrar sürücü ve dijital zaman rölesine girdiğimiz zaman kadar çalışıp tekrar kesim işlemi yapacak.
Bu konuda bana projesini çizecek arkadaşın yardımına ihtiyacım var. Elimizde şu şekilde çalışan bir panomuz vardı biri vurmuş ve kabloları koparmış toplayamıyorum çünkü projesi yok. Yardımcı olursanız sevinirim