kavramalı motor ihtiyacı nasıl bir motor olabilir

sadoazb

Üye
Katılım
26 Ara 2009
Mesajlar
154
Puanları
1
Yaş
52
arkadaşlar bir projem için nasıl bir motor kullanmalıyım öneriniz varsa sevinirim
10 adet bowling pini var tahmini agırlığı 2 kg boyu 15 cm ucundan ipli asılı 50 cm yukarda makaradan gelen bir iple.

ipler 1 metre geride makaralarda sarılı.
senaryo şu şekilde:
top atılınca 10 adet pinin 4 adedine çarpar çarpma kuvvetiyle ipleri serbest olan pinler devrilir . biri 20 cm digeri 50 cm farklı yönlere düşer dağılır. marş motoru şeklindeki bir motor devreye girer boşda olan mili sağa döndürerek pinleri havaya kaldırır bütün pinleri topladığında tekrar sola dönerek pinleri yere bırakır. stop ettiginde iplerin bağlı oldugu kasnaklar boşta olur.

senaryo böyle ama marş motoru bu iş için uygun degil bana kavramalı bir motor lazım kavrama boşda olacak istedigim zaman kavramayı devreye alıp saga veye sola motoru döndürebilmeliyim.

bu tip bir motor varmı bu amaçla kullanabiliceğim başka sistemlerde kullunılan benzer çalışan bir motor var mı
saygılarımla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sanayı tıpı dıkıs makınalarında monofaze motorlar var.Ama bunlar, mekanık baskı ıle yanı sıızn ayagınızla kavrama devreye gırer veya cıkar.İŞinize yararmı, elekrıklı olarak devreye gıren kavramamaı arıyorsunuz.
 
Kukaları dizmek için sanırım mekanizma arayışındasın, bence aşağıdaki resimdeki oyuncak mekanizması eklemenle mümkün. Çok basit bir etki yaylı buton basılınca serbest kalan parçalar düşer, buton bırakılınca hepsi gerilir yerine oturur.
dfb0f_SUN-YBG-MiNi-ici-iPLi-TAHTA-ZuRAFA-12D..jpg
 
orjinalini buldum redüktörlü tek motorla yapmış selenoidli kilit sistemi kullanmış kafamdaki sorun çözüldü teşekkürler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,303
Mesajlar
916,559
Kullanıcılar
450,143
Son üye
lojis

Yeni konular

Geri
Üst