silikon izolatör

TEDAŞ böyle bir gereksinime neden ihtiyaç duymuş?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
...Peki, izolatör kullanılmasına rağmen ekstra montaj yapılıyor genelde. Diyelim ki, Yüksek Gerilim hattında akım taşıma kapasitesi arttı ve izolatörlere ek izolasyon parçaları takılıyor. Aslında izolatörü uzatıyorlar (porselen izolatörde özellikle). Adamları günahını almak istemem: Belki de yağmurlu veya nemli havalarda, porselen izolatörün üzerinden ark meyadana gelmesin diye uzatmışlardır. Bu çözüme aslında Çorlu/Tekirdağ'da rastladım. TREDAŞ bu çözüm yolunu neden kullandı gerçekte diye merak ediyorum aslında.

---------------------------------
"Eğer bu hayatta yanlışlar veya eksikler olmasaydı,
meslek diye bir kavram olamazdı."
 
Yüksek gerilim hattında gerilim yükseltidi ise izoltörlerin boyu doğal olarak uzatılır bu uzatmanın bir etkenide iklim koşullarıdır. Nemli ıslak ve buzlu iklimlerde daha uzun izolatörler kullanılır. Yeni nesil slikon izolatörlerde buzlanla su tutma gibi riskler yoktur. Porselene göre çok avantajlıdır biz oldukça fazla kullanıyoruz ve çok memnunuz.
 
TEDAŞ tarafından kompozit silikon şartnamesi çıkmasına rağmen mevcut tip projeler bu izolatöre göre değiştirilmemiştir. Zincir izolatörlere göre oldukça hafif olan kompozit silikon izolatörler hatlarda up-lift hesabı yapılmadan kullanılmamalıdır. Rüzgar menzili-ağırlık menzili bağıntılarının bu izolatöre göre düzenlenip up-lift hesabı yapılınca görülüyorki özellikle hafif iletkenli (swallow ve raven gibi) hatlarda kompozit silikon izolatör kullanımı oldukça sakıncalıdır. Diğer hatlarda bile hesapları yapılmadan kullanılmamalıdır.
 
silikon izolatörler son zamanlarda gerek yg de gerekse ogde kullanılmaktadır. Yüksek gerilimde kullanılan silikon izolatörlerde bir takım sıkıntılarda yasanabilmektedir. Ülkemizde son 3-4 yıldır kullanılmakta olan silikon izolatörler hakkında henüz detaylı bir inceleme yapılamamıştır. Trabzon civarlarında kullanılan silikon izolatörlerde kuşların slikon kısmını yediklerine sahit olunmuştur. Tabi silikon izolatörler gerek hafifligi gerekse maliyet olarak avatanjları bulunmaktadır. CAm elyafından rod dedigimiz cubuk kısım yapılmakta üzerinde silikon katmaları enjekte edilerek yapılmaktadır.
 
en güzel markayı almak lazım yapacağı iş büyük
 
pratek kompozit silikon izolatörler o g hatlarındada kullanılmaktadır
40 kn ve 100 kn olarak pratek kompozit silikon izolatörler og hatlarında tedaş şartnamesine uygundur
silikon izolatörler daha hafif ve daha mukavemetli olduğundan porselenlere göre daha avantajlıdır. kompozit silikon izolatörler pratek marka olarak tüm türkiyede satıştadır
 
Silikon izolatörün OG de kullanıldıgını görmedim.YG de kullanıldıgını biliyorum.
0V - 50 V KÜCÜK GERİLİM
51V - 1000V. ALCAK GERİLİM
1001 V - 36000V ORTA GERİLİM
36000 V tan fazlası YÜKSEK GERİLİM
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst