Sigara kokusunu yok eden devre yapımı.

Eğer iğneleri delikli plastik bir kutuda montelersen dirençlere ihtiyaç kalmaz.Kullanılan dirençler gerilim ve akımı bir miktar düşürerek çarpılmayı hafifletiyor.Devreye eğer diyot ve kondansatörlerden ilave edersek çok çok daha yüksek voltajlar elde edebiliriz.Devre elemanlarının patlamaması ve ısınmamasının sebebi devreyi dikkatli incelersek diyot ve kondansatörlerin seri bağlanmasıdır.Bu seri bağlantıya devam edersek yukarıda bahsettiğim gibi çok çok yüksek voltajlara ulaşabiliriz.Böylelikle devre çok daha etkili çalışabilir.Belki ihtiyacı olan arkadaşlar olabilir.


Sevgili lobokontrol yapmış olduğun iyon dedektör devresinin şemasını rica etsem [email protected] adresine gönderebilirmisin yada devre şemasının linkini verebilirmisin ?

ben bu konunun 1. sayfasındaki devreyi uyguladım. yinede linkleri vereyim.

http://www.antrak.org.tr/gazete/032001/pcb_iyonizer.gif

http://www.antrak.org.tr/gazete/032001/yerles.gif
 
Konu Biraz eskimiş ancak sormak istediklerim ve belkide başka ziyaretçilerinde sormak isteyeceği sorular var.
Cihazın ömrü nedir. Birde korozyonu engellemenin bir yolu var mı(paslanmaz çelik gibi).
 
sigara kokusunu kesin yok etmek için sigarayı bırakmak gerekir.;)
 
Konu Biraz eskimiş ancak sormak istediklerim ve belkide başka ziyaretçilerinde sormak isteyeceği sorular var.
Cihazın ömrü nedir. Birde korozyonu engellemenin bir yolu var mı(paslanmaz çelik gibi).

Ozonun zararlı etkileri yazılmış zaten, birde işin içinde yüksek voltaj var tamam konu eski ama güncel aynı zamanda gerekli bilgilerde verilmiş, rahatlıkla anlaşılacağı gibi zararı faydasından çok bu bilgiler ışığında korozyon en son derdin olur korozyonu önlesen ne olur önlemesen ne olur cihazın ömrü 100 sene olsa ne olur olmasa ne olur?
 
Arkadaşlar şöyle bir fikrim var onuda sorayım bir su borusuna dıştan iğneler saplasak bi ucuna fan koysak birde devreyi bunun üstüne yerleştirip üstüne bir erkek priz monte etsek. Direk prize tak kullan tarzında nasıl olur ? Yada iğneyi geçtim aluminyum folyodan ızgara yapsak arasından geçse hava. Yayılımı arttırabilirmiyiz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Geri
Üst