Siemens1215 plc ye 2 adet delta vfd sürücü bağlama

Muti3

Üye
Katılım
10 Şub 2022
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
28
İyi günler kolay gelsin .

Elimde Siemens 1215 plc var . Bunların Q0.0 ı ile 1. Sürücü Q0.1 ile 2. Sürücüye start vermem gerekiyor ve analog 0 çıkışı ile 1. Sürücüye frekans ayarı analog 1 çıkışı ile 2. Sürücüye frekans ayarı yapmam gerekiyor . Bağlantıları nasıl olur yardım edebilir misiniz ?

Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Şimdi ben bu 2 delta sürücüyü plc dijital çıkış ile start ını analog çıkışı ile de frekansını ayarlıcam . Bağlantılar olarak 1. Motor start konumu için Q0.1 den çıkım röleye röleden de delta sürücünün MI1 ine girdim . Sonra onun frekansını ayarlamak içinde analog çıkışın 0 ından çıktım deltanın AVI ısına yani 0-10 v girişine girdim . Aynı şekil öteki sürücü içinde yaptım . gnd leri ise hepsini ortak bağlayıp (dijital ve analog gndleri ) 2M e girdim . Ama frekans ayarı yapamıyorum . Sence bu bağlantılarda sıkıntı var mı ?
 
Frekans ayarı nasıl yapacaksınız. Operator ekranı ile plc bağlantısı var mı? Sürücü kontrol modunu plc den kontrol edilecek şekilde ayarladınız mi ? Hep servet hoca hatıra anlatır, bir kerede ben anlatayım. Geçen kış soğutma kuleleri gece vardiyasında arızaya geçmiş. Evden geldim baktım operatör ekranında hiçbir komut çalışmıyor. Plc trip lambası yanıyor habire . Program yok , bilgisayar yok . Yapabilecek tek çözüm türk çözümü. Kapat tekrar aç , malesef düzelmedi. Hemen sürücünün manuel guide internetten indirdim . Manuel kontrol seçip frekans ayarlayip fanları döndürmeye başladım. Vanalara da direk elektrik verip açık konuma aldım . Durumu geçici çözüp kompresörlere yol verdim. Plc yi de ertesi gün söküp garanti kapsamında tamire gönderdim.
 
Son düzenleme:
abiciğim şimdi delta sürücünün hız kaynağını analog seçeceksin . ondan sonra plcnin analog çıkışını 0 10 volta ayarlıyacaksın ondan scale edeceksin ikitane bloğu var onun start inputunu tanımlayacaksın sonra q1 den röle çektireceksin kendi start kontağını çektireceksin . buraya kadar sıkıntı yok .
şimdi analog değeri neye göre artırıp neye göre azakltacaksın . kaynak ne olacak onu yazacaksın . bitti eğer sürücünün modelini söyler isen daha fazla yardımcı olabilirim ..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,882
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst