Delta plc, Enkoder ile Mutlak pozisyonlama 2. hız asenkron motor sürücü sürme

mehmetbaki

Üye
Katılım
8 Ara 2018
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
28
selamlar delta dvp12se plc ile sürücü sürücem. sürücü asnekron motoro yatay eksende hareket ettirecek. kalkarken belirli mesafeye kadar yavaş ve hedefe ulaşmadan önce belirli mesafede yavaşlamasını yani 2. hızda gitmesini istiyorum. C251 donanım sayıcı kullanıcı dhscs komutunu da . fakat nasıl yapabilirim fikir edinmeye çalışıyorum. Teşekkür ederim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba kalkışta hedef mesafenin %10 u 2.hız,sonrası 1.hız gir.
Hedefe giderken %90 nı 2.hız ver.hedefte dur.
 
Start, Hsc deger => hedef değer, dur.
 
selamlar delta dvp12se PLC ile sürücü sürücem. sürücü asnekron motoro yatay eksende hareket ettirecek. kalkarken belirli mesafeye kadar yavaş ve hedefe ulaşmadan önce belirli mesafede yavaşlamasını yani 2. hızda gitmesini istiyorum. C251 donanım sayıcı kullanıcı dhscs komutunu da . fakat nasıl yapabilirim fikir edinmeye çalışıyorum. Teşekkür ederim


Bu işlemi gerçekleştirmek için, öncelikle C251 donanım sayıcıyı kullanarak konum bilgisini almanız gerekiyor. Ardından, hareketi kontrol etmek için bir PID kontrolörü kullanabilirsiniz.

PID kontrolörü, hedef konum ve gerçek konum arasındaki farkı ölçer ve motor hızını buna göre ayarlar. Yavaşlama ve ikinci hız için, motorun belirli bir mesafede yavaşlaması için PID parametrelerini ayarlamanız gerekiyor. Bu parametreler, motorun yavaşlamasının hızını ve mesafesini kontrol eder.

DHSCS komutunu kullanarak, hareketin yavaşladığı mesafeyi ayarlayabilirsiniz. Bu komutla, belirli bir konumda motor hızını yavaşlatabilirsiniz. Örneğin, motorun hedef konuma yaklaşırken, DHSCS komutunu kullanarak belirli bir konumda motor hızını yavaşlatabilirsiniz.

Ayrıca, hareketin hızını kontrol etmek için iki farklı hız kullanmanız gerekiyor. Bu, hedefe yaklaştıkça motorun yavaşladığı ilk hız ve daha sonra hedefe doğru yavaşlamayı tamamlayacak ikinci hızdır. Bu hızları ayarlamak için, PID kontrolörü parametrelerini ayarlamanız gerekebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst