siemens s7200 simulasyon sorunu (FOR-NEXT, JMP-LBL, SHRB..........gibi komutlarda)

haltın

Üye
Katılım
6 Eki 2008
Mesajlar
292
Puanları
1
STEP 7-Micro/WIN 32 de program yazıp
Yazdığım programı S7_200 Version 2.0 sanal plc cihazına atıp
PC_SIMU_tr programındada giriş çıkış gibi elemanların simulasyonunu öğrencilere gösteriyorum
Siz değerli arkadaşlara sorum şu olacak.


FOR-NEXT, JMP-LBL, SHRB gibi komutlarla basit programların lader diyagramını oluşturuyoruz. Bence hata olmaması gerekirken ladder diyagramını kaydedip compile all butonuna tıkladığımda bir hata veriyor. Bazı programlarda compile all butonuna tıkladığımda hata vermezken. Sanal plc programında Load PLC butonuna tıkladığımda. Aplicacion MFC_S7_200 çalışmayı durdurdu diye bir mesaj beliriyor. Program kapanıyor.

Bu programlardan anlayanlar lütfen bana yardımcı olabilirmi arkadaşlar. Öğrencilerimizin simülasyonlada olsa PLC yi öğrenmesine çalışıyorum. Gerçi S71200 PLC ler çıktı ama önemli olan mantığını öğrenebilmeleri.

Sorunumun hallolması için yapacağınız yardımlar gerçekten çok işimize yarayacak. Ayrıca elimizdeki PLC devre arşivlerini de paylaşabiliriz
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bu tarz bir hata ile bende karşılaşıyorum. Özellikle for dongusu , shift register bit kullanırken. Bende bir sorun mu var diye internetten yapılmış örnekleri denemedim, bir for dongusu bu hatayı vermeden acıldı ama bu seferde run komutu verince similasyonda run'a gecemedi. Bazen bu sorunu cpu type dan oynayınca veya operandları değiştirince aşabiliyorsunuz. Fakat mantıgını tam oturtamadım deneme yanılma yapıyorum. Daha bilgili arkadaşlar bir el atsa su forum'a iyi olur.
 
Example 1 - Program Loop

The For..Next loop is run through twenty times. Every second cycle the value of the temporary variable "Indirect_Address" is increased by 4. The bit V10.0 is then always high (1) if there is no division remainder (i.e. in the 2nd, 4th, 6th, 8th, 10th cycle and so on.).
The loop counter VW0 is incremented automatically at the end of each cycle of the FOR command (more information on this command is available in STEP 7 - Micro / WIN Help).


Bunu siemens in sayfasından buldum. Denedim run a gecmedi ama en azından program ı kapatmadı.
referans = https://support.automation.siemens....objaction=csview&extranet=standard&viewreg=US
 

Forum istatistikleri

Konular
128,263
Mesajlar
916,290
Kullanıcılar
450,084
Son üye
İsmail0003

Yeni konular

Geri
Üst