Ses takip eden robot yapmak istiyorum !

weit

Üye
Katılım
25 Nis 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
31
arkadaslar okuldan aldıgım bir proje ödevi var ses takip eden robot bunun baskı devresi malzeme listesi olan varsa bana yardımcı olabilirmi?


Simdiden Tesekkurler
 
Benim de benzer bir projem var ve epey araştırma yaptım. Şunu belirtmek isterim ki okul projesi için biraz kalın bir konu bence. Belki dediğin gibi basit bir yolu vardır ama ben daha rastlamadım. Ben daha çok PC tabanlı bir sistem üzerinde duruyorum.

Microphone_Array_Signal_Processing

Bu kitabın 9. bölümü işini görebilir biraz.
 
arıyorum bende daha uzun açıklayıcı kaynak varmı
 
kapasitif mikkrofon ile aç kapa yapan hazır kit devreler var. belki bunları sensör olarak kullanırsan aç-kapa yapıp robotun motorlarına hükmedebilirsin.
 
güzel ödev bulmuşsun benim ödevimde sensörlü priz inşallah bulursun cevabını öğrencinin derdinden öğrenci anlar:D
 
mikrofonları sensör olarak kullanabilirsin. örneğin robotun her iki tarafına iki adet mikrofon koydugunu düşün ve robotun bir tarafından seslendigini düşün robotun hangi tarafından seslenirsen o taraftaki mikrofonun ses dalgalarının genliği daha fazla olur bu iki mikrofunun genliklerini karsılastırıp sesin hangi yonden geldigini bulabilirsin. tabi mikrofon sayısını arttırıp yön hassasyetini arttırabilirsin.bu sana kalmış.umarım yararlı olur çalışmana.
 
merhaba gençler

ses şiddeti yerine fazını kullanın, çünkü kulaklarımız bunu yapar ve yön belirler. ve kesinlikle %100 kesin açıyı verir ve milim şaşmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst