Servo ve motor enkoder pin eşleştirme

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
48
Merhaba,
Bir servo motoru farklı marka bir servo sürücüsüne bağlayacağım fakat enkoder pinlerini eşleştirmede yardım rica ediyorum.

Sol tarafta sürücünün enkoder soketi görünüyor. Sağ tarafta da motorun. Bu pinlerin eşleştirilmesi nasıl olmalıdır?

Teşekkür ederim,
Suat


all.JPG
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba,
Resme göre ben ekteki gibi bağlardım. Ama sürücünün ve motorların manuellerinden detayları öğrenip ona göre enerji verirdim.
Ayrıca bağlantıyla iş bitmiyor. Sürücünün motor voltajını, akımını ayarlayabiliyor ve kutup sayısını biliyor olmanız lazım. Sürücüyü enable ettiğinizde motoru servo motorlar akım basmaya başlarlar ototune işlemini hızlıca gerçekleştirip motoru sürücüye tanıtılması gerekir.
Kolay gelsin.
 
Merhaba,

Emin değilim fakat sürücüdeki DGND "drive gnd" anlamında anladığım kadarıyla. Topraklama veya 0VDC. Eğer öyleyse bu pine motorun motorun topraklaması gelmesi gerekmez mi? G pininin yani.

Başka bir sürücünün kılavuzundan:

DGND: Digital ground (for 24V and digital I/O)

Bu arada motor tarafındaki 2 tane COM pini neyi ifade ediyor? Communication, yani bir nevi haberleşme pini mi acaba?
 
Com ortak uç anlamına da gelir. Sürücülerin model markası manueli yok mu?
 
Merhaba,
Surucun encoder, ssi haberlesmeli encoder ve resolver feefback girisini destekliyor. Motorunda encoder feedbackli gorunuyor. Motor surucu etiket bilgisini paylasmamissin. Gonderdigin manuellrin. Bu kodlara gore dogru oldugunu tahmin ediyorum. Motor etiket kodunda feedback kodu vardir. Cepten bakiyorum cok eziyetli oluyor.
Surcu manelinde ssi ile encoder ayni konektore baglaniyor gorunuyordu. Sanirim menuden secim yapmsk gerekiyor. Yanlis hatirlamiyorsam. Tablonun birinde surcucu resolveri destekliyor gorunuyor.

Surucu menusunden feedback secimini encoder secmeli oncelikle.

Soyle yapabiliriz. Bilinen uclara gore motorun encoderli gorunuyor. O uclari x8 de incremantel encoder baglantisina gore baglayip. Motor gucc uclarini baglamadan. Menuden enceder izleme parametresini bulup motor milini elle dondurdugunda parametre degisiminden dogru baglanti yapip yapmadigini kontrol edebilirsin. 5volt besleme uclarini yanlis baglamadikca donus uclarini kisa devre etmedikce surucu ve motor encoderone zatar veremezsin diye dusunuyorum.
 
O PDF aynı seri sürücüler için ortak. Bendeki sadece enkoder destekliyor.
IMG_20180917_221403_HDR.jpeg
 
Merhaba,
Sürücü manuelinde termistör girişini bulamadım. Motor manuelin de (T+ T-) başka manueller de baktığımda termistör olarak görünüyor.
Sens diye bahsedilen uç ucundaki encoderin 5 volt seviyesini kontrol etmek için kullanılıyor. Uzun mesafeli motor kablosu kullanılınca gerilim düşümünü kompanze etmek için sizin motorda J ve K ucları ölçülmeli aynı uçlar ise bir adedi sürücüde 4 nolu ucu bağlanmalı.
Çizimde sürücünün 12 nolu ucu J ve K ya paralel gitmişti. Sürücünün 4 nolu ucu, J ve 12 nolu ucu, K ucuna bağlanmalı.
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,224
Mesajlar
915,923
Kullanıcılar
450,015
Son üye
teknik eğitim

Yeni konular

Geri
Üst