Servo Spindle Motor

@woodwork Şahin Rulman ile Step ve Servo motorun spindle olarak nasıl çalıştırıldığı hakkında bilgi aldım. Yetkili bünye şöyle açıklama yaptı.

Sadece LPT li interface ile çalışabilen bir macro gibi bir şey yapmış sanırım. Kendilerinin sattıkları LPT li kartların bu işe kesinlikle uygun olduğunu söyledi. AKZ250 içinde denemiş ama başarılı olamamış henüz. Ekstra bir ücret istemiyorlar anladığım kadarıyla
 
Arkadaşlar ben bu konuyu tam anlamadım ama biliyorumki hepimizim eksen motorları step.Servo nereden çıktı?Ben nereyi kaçırdım?
 
Arkadaşlar ben bu konuyu tam anlamadım ama biliyorumki hepimizim eksen motorları step.Servo nereden çıktı?Ben nereyi kaçırdım?

Abi Spindle motoru Servo olursa aynı eksen motorunu çalıştırdığın prensiple çalıştırmış oluyorsun. Servo Spindle nin en büyük avantajı makineye klavuz çektirebilmek
 
Hmmm takipteyim...
 
Aramızdan birisi Seçilmiş Kişi :D o lpt kartlardan alacak deneyecek tecrübelerini aktaracak bizlere de :D
 
Lpt ile o işi yapmak biraz zor belki akz...
Servo tipi spindle sadece diş cekmek için değil aynı zamanda tarama yani kaba yüzeyi düzelmek için tornada düşük devir torkla kaba talaş kaldırmadada iş görür...en önemli neden düsük devirde güç...

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Aramızdan birisi Seçilmiş Kişi :D o lpt kartlardan alacak deneyecek tecrübelerini aktaracak bizlere de :D

Eyvallah cok güzel en azından hali hazırda kullanılabilir bi sistem var. Gaza geleyim mi? Seçilmiş diyince bi tuhaf oldum:D Klavuz çekme olayı aslında benim çok işime yarar. Nasıl oluyorda bi servo boyle bir avantaja sahip oluyor tork mevzusu mu?

Ah bide şu kayış meselesi olmasa direk kullansam sıfır sıkıntı... Hani bilsem günlük 5 saat calışmayla 1 yıl götureceğini düşünmeden arlarım. Ama ne kadar zamanda pert olur...
 
Rulman dağıtır en fazla sanayiden bulur takar yola devam edersin
 
Talaşlı alüminyum keseceğim diyor.

Servoyu sağlamca Z eksenine sabitleyemez (yapısından dolayı). Yapabileceği en iyi şey demir levhadan montaj flanşı kestirmek ama yine esner. Zayıf nokta.

ER tutucuyu motorun miline vidalayacak. Mil kalın da olsa esner. Zayıf nokta.

Servodaki rulmanlar bildiğimiz rulmanlar. Spindle'lardaki gibi AC veya konik değil. Dikey eksende oynama payı bulunur bu rulmanlarda. Yani çalışırken mil ve ER tutucu yukarı aşağı oynayacak. Darbeli matkap gibi çalışacak.

Olmaz yani.
 
Dişi T slot gibi olan uçla direk cnc yi helezon çizdirip açtırmak daha mantık değil mi? (Çok küçük diş değilse)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst