Servo motorlar ile alakalı her türlü soruyu sorabilirsiniz.

Katılım
19 May 2016
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar Muzaffer ben Servo motor tamir ustayım ve bu konu ile alakalı 10 yıllık tecrübem var. Bu yüzden servo motorlar ile alakalı her türlü soruyu bana sorabilirsiniz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar panasonic servo motor var. Pozisyon kaçırması yapıyor. Neden kaynaklı olabilir. Ben encoderinden süpheleniyorum ? Sürekli aynı puls gönderiyorum plc den bi doğru yere gidiyor bi gitmiyor ?
 
İyi gunler elimdeki servo motorlar 4 nm 3000 devir bu motor kac watttır ?
 
Yaklşık 1300w.
 
selamun aleyküm hocam sstc marka servo motor ve sürücüler var bağlantı şemasını bulamadık çalıştıramıyoruz bilginiz varmıdır
 
Her türlü soruyu sorabilirsiniz ama hiçbirine cevap alamazsınız gibi olmuş :)
 
Arkadaşlar merhaba.Şöyle bir projem var.Hassasiyeti pot ile ayarlanan bir devre var.Bu potları ben servo yada rc servo ile kontrol etmeyi düşünüyorum.Yani potları başka bir pot ile arada servo motor ile hareket ettirmek istiyorum.İlk başta saçma görünebilir fakat şöyle açıklayabilirim;Bu devre tamamen bitince bir gitar amfisinde ton ayarlamada kullanılacak.Yani ben potlarla örneğin 5 pot var bunlarla istediğm değerlere getirip sonra bu değerleri adc yardımıyla okuyup (burada bir displaydeki sayılardan bahsediyorum)ilgili sayının karşılığı olan eeprom adresine kayıt edeceğim.Örneğin sayı sıfır ise eepromdaki adresi sıfır gibi.Bu arada tek displayde iki buton ile yukarı aşağı sayma yapıyoruz.Kayıt işlemi bittiklten sonrada çağırdığım kayıt servolara konumlarını bildirecek ve istediğim konumları bir kez kayıt ederek bir daha ayar yapmama gerek kalmayacak.

Şimdi bu işlemler için başka fikri olan var mı?

Servo ile pot sürmek yerine dijital potu düşündüm fakat devrede mutlaka analog pot kullanmalıyım.

Teşekkürler.
 
Selonoidlerle otomatik akort yapanlar vardı youtubu bir deş.
 
merhaba iyi günler. bizde mitubishi m60s starway cnc freze işleme merkezi bulunmaktadır. cnc işleme merkeinde son haftadır ''S01 SERVO ALARM :pR 0002D'' alarm i ile makine kendini kapatmaktır yani emg ye almaktadır. bu alarm genellikle bir işleme programı başlarken veya manuel olarak el ile sıfırlama yaparken vermektedir.Bu hata ile ilgili acil yardımcı olursanız sevinirim çünkü işlemem gereken acil kalıplar var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst