Daldan dala uçmaktan Nasıl KURTULURUM

Herkese selamlar.

Arkadaşlar ve değerli ustalarım ben çok hastayım bana bir öneriniz olur mu lütfen ?

İlk okulda okurken babamın TV tamircisi bir arkadaşı bizim eve gelmiş o koca tüplü renkli TV nin kapağını açmış onu tamir etmeye çalışırken kaptığım bu Elektronik hastalığı gün geçtikçe bütün damarlarıma yayıldı.

Açık öğretim lisesi Elektronik bölümü bitirdim Burdur meslek yüksek okulu Enüstriyel elektronik bölümü bitirdim. Ardından yavaş yavaş her fırsat bulduğumda başladım alet cihaz vs alıp atölye dizmeye.

Bu aletlerin içinde hava istasyon lehim makineleri, vakumlu lehim makineleri, sıcak hava üfleme makinesi ve makineleri, bir çok çeşit multimetre, pens ampermetre, topraklama meger cihazı, izolasyon meger cihazı, çok işe yaramayan çin malı lamba ısıtmalı ve yine hava üfleme ve kalem havya özellikli bga makinesi, LCR metre, Masa tiipi osiloskop 2 X 100 mhz 1G/s bir kaç tane üçü bir arada osiloskop sinyal jeneratörü ve multimetre cihazı, Yine küçük osiloskoplar ama kaliteli cihazlar, analog osiloskop 20 mhz,

Elektrik kısmında hidrolip pabuç sıkma pensesi 240 lık kabloya kadar, penseler yan keskiler kargaburunlar, kontrolkalemleri tornavidalar.... Cımbızlar lehim telleri flux lar... kalem havyalar balta havya, faz sırası ölçer, bili bili dedikleri kablo bulucular, Lokma takımları anahtar takımları yıldız düz yarım ağız alyenler tors takımları.... jeneratör bakım işleri ile uğraşmıştım onun için filtre sökme takma anahtarları yağ bakımı ve bir elektrikçinin yapabileceği mekanik tamir için gerekli el aletleri, Kaynak makinesi elektronik kask şeklinde kaynak maskesi, tesisat için klavuzlar çekiçler Hiltili matkap şarjlı matkap. Elektronik arıza bulmak için kullandığım mikroskop kameralar termal kamera... ve aklıma gelmeyen bir sürü şey daha...

Şimdi onlar yetmiyor gibi Gittim oto beyinleri üzerine uğraşayım derken anahtar ve immobilizer işine bulaştım. Gittim kalfalık belgesi aldım. Bir tane X-Horse XC002 modeli anahtar kesme mekinesi bir tane Yale anahtar kesme makinesi satın aldım Buna ek olarak 3 marka anahtar kodlama ve araca tanıtmak için anahtar programlama cihazları kumanda üretme araca tanıtma cihazları kumandalar anahtar uçları vs satın aldım. Ama tabi bu programlama cihazları çok üst düzey değil orta segment ilk etapta işi çözebileceğim cihazlar. Kendi aracıma anahtar yapmakla işe başladım etrafımda bir çok araca kumanda yaptım bir çok anahtar çektim tam olarak yaptığım oldu ufak tefek problemlerle karşılaştığım oldu ama çok şükür şimdiye kadar hiç rezil olduğum olmadı.

Ama hızımı bir türlü alıp bir yerde sebat edemiyorum.... Şu an kamu da Tır şoförüyüm mesaiden arta kalan zamanlarda hep böyle antin kuntin işlerle uğraşıp bütün paramı çar çur edip aklımda hep emekli olduktan sonra ki dükkanıma yatırım yapıyorum yada her an işsiz kalırsam işten çıkartırlarsa elimde malzeme olsun diye yığdım da yığdım hepisini de çok severek çok isteyerek satın aldım.

Ama sistemi çözüyorum tam çözüyorum hevesim kaçıyor olduğu yerde bırakıyorum tekrar ihtiyaç duyarsam elimin altına geliyor yoksa bi bakıyorum hepsinin ya şarjı bitmiş ya durmaktan pas tutmuşlar :D

Beni bu hastalıktan kurtaracak önerileriniz var mı Odamda adım atacak yer kalmadı :D

Ustam yazdıklarınızı okudum inanın kendimi gördüm bu yazıda.
Son çare olarak çoluk çocuğun rızkını sürekli bişeylere verip durma diye kendimi frenlemeye çalışıyorum.
Öğrenmek girişken olmak güzel şey keşke sınırsız paramız olsa da dünya kadar malzeme alsak ama biyerde hepsi boş ustam.
Çoğu zaman Kadir kıymet bilmeyen insanlar yüzünden her işten soğuyor insan.

Herkese selamlar.

Arkadaşlar ve değerli ustalarım ben çok hastayım bana bir öneriniz olur mu lütfen ?

İlk okulda okurken babamın TV tamircisi bir arkadaşı bizim eve gelmiş o koca tüplü renkli TV nin kapağını açmış onu tamir etmeye çalışırken kaptığım bu Elektronik hastalığı gün geçtikçe bütün damarlarıma yayıldı.

Açık öğretim lisesi Elektronik bölümü bitirdim Burdur meslek yüksek okulu Enüstriyel elektronik bölümü bitirdim. Ardından yavaş yavaş her fırsat bulduğumda başladım alet cihaz vs alıp atölye dizmeye.

Bu aletlerin içinde hava istasyon lehim makineleri, vakumlu lehim makineleri, sıcak hava üfleme makinesi ve makineleri, bir çok çeşit multimetre, pens ampermetre, topraklama meger cihazı, izolasyon meger cihazı, çok işe yaramayan çin malı lamba ısıtmalı ve yine hava üfleme ve kalem havya özellikli bga makinesi, LCR metre, Masa tiipi osiloskop 2 X 100 mhz 1G/s bir kaç tane üçü bir arada osiloskop sinyal jeneratörü ve multimetre cihazı, Yine küçük osiloskoplar ama kaliteli cihazlar, analog osiloskop 20 mhz,

Elektrik kısmında hidrolip pabuç sıkma pensesi 240 lık kabloya kadar, penseler yan keskiler kargaburunlar, kontrolkalemleri tornavidalar.... Cımbızlar lehim telleri flux lar... kalem havyalar balta havya, faz sırası ölçer, bili bili dedikleri kablo bulucular, Lokma takımları anahtar takımları yıldız düz yarım ağız alyenler tors takımları.... jeneratör bakım işleri ile uğraşmıştım onun için filtre sökme takma anahtarları yağ bakımı ve bir elektrikçinin yapabileceği mekanik tamir için gerekli el aletleri, Kaynak makinesi elektronik kask şeklinde kaynak maskesi, tesisat için klavuzlar çekiçler Hiltili matkap şarjlı matkap. Elektronik arıza bulmak için kullandığım mikroskop kameralar termal kamera... ve aklıma gelmeyen bir sürü şey daha...

Şimdi onlar yetmiyor gibi Gittim oto beyinleri üzerine uğraşayım derken anahtar ve immobilizer işine bulaştım. Gittim kalfalık belgesi aldım. Bir tane X-Horse XC002 modeli anahtar kesme mekinesi bir tane Yale anahtar kesme makinesi satın aldım Buna ek olarak 3 marka anahtar kodlama ve araca tanıtmak için anahtar programlama cihazları kumanda üretme araca tanıtma cihazları kumandalar anahtar uçları vs satın aldım. Ama tabi bu programlama cihazları çok üst düzey değil orta segment ilk etapta işi çözebileceğim cihazlar. Kendi aracıma anahtar yapmakla işe başladım etrafımda bir çok araca kumanda yaptım bir çok anahtar çektim tam olarak yaptığım oldu ufak tefek problemlerle karşılaştığım oldu ama çok şükür şimdiye kadar hiç rezil olduğum olmadı.

Ama hızımı bir türlü alıp bir yerde sebat edemiyorum.... Şu an kamu da Tır şoförüyüm mesaiden arta kalan zamanlarda hep böyle antin kuntin işlerle uğraşıp bütün paramı çar çur edip aklımda hep emekli olduktan sonra ki dükkanıma yatırım yapıyorum yada her an işsiz kalırsam işten çıkartırlarsa elimde malzeme olsun diye yığdım da yığdım hepisini de çok severek çok isteyerek satın aldım.

Ama sistemi çözüyorum tam çözüyorum hevesim kaçıyor olduğu yerde bırakıyorum tekrar ihtiyaç duyarsam elimin altına geliyor yoksa bi bakıyorum hepsinin ya şarjı bitmiş ya durmaktan pas tutmuşlar :D

Beni bu hastalıktan kurtaracak önerileriniz var mı Odamda adım atacak yer kalmadı :D
Benim evim çöp ev oldu. :)
Çocuk varsa çocuğa öğret o kullansın boş durmalarından iyidir.
Kullanmadıkların varsa ver birilerine.
Okula ver diyeceğim ama eskisi gibi uygulamalı eğitim yok.,Hep teorik.

değerli ustam, aramızdaki 20 yaşlık fark seni benden daha ileri yapıyor. sen şanlıymışsın çocukluk hayalini okuyabilmişsin. ben şanssızdım. ne okuyabildim ne de yanından geçebildim. millet karı kız peşinde koşarken ben evi geçindirmek için çalışıyordum. haliyle bir çok şeye geç kaldım. en son emekli olduktan sonra elektroniğe dönebildim. daha önce takım sandığımda marangoz aletleri ve olta takımları varken, sonrasında elektronik belasının hurdalaarı takımları doldurdu. orantısız güç kullandık işe yarar yaramaz her şeyi aldık. o lazım olur, bu lazım olur derken ardiyede yer kalmadı.
ama sen iki kere şanslısın. teknoloji sana daha yakın girdi hayatına. şimdi sna bir tavsiye vereceğim. istersen abi, istersen usta tavsiyesi. şu en son bulaştığın anahtar olayını sakın ıskalama. aç bir mekan, yap bir etiket. emekli olduğunda bile para kazanan bir akarın olsun. diğer taraftan mekanın bir köşesi senin hobi köşen olarak kalsın. lehimdi, ölçü aletiydi ızırın zıvırın orada olsun. sonra elemeye başla. sana, senden uzaklaşan takım olsun, malzeme olsun uygun şekilde vedalaş. (satarsın, hediye edersin sen bilirsin) pencerelerini daraltırsan/ azaltırsan, görüş açın daha geniş olur. anahtar olayını sakın ihmal etme.

ne olacak bu altının hali yaaa. geçen sene %98,5 kazandırmıştı. şimdi yükselsin diye bekliyorum. sahi ne zaman yükselir?

Muro'nun "lanet olsun içimdeki insan sevgisine" sözünü şöyle değiştirebiliriz: "lanet olsun içimdeki merak, ilgi ve alakaya".

Yakında arabanın yağ ve filitrelerini kendim değiştirmeyi düşünüyorum. Yağ ve filitreler geldi. Bir adet yağ filitre anahtarı ve bir adet karter tapası pulu kaldı eksik.;)

Benim evim çöp ev oldu. :)
Çocuk varsa çocuğa öğret o kullansın boş durmalarından iyidir.
Kullanmadıkların varsa ver birilerine.
Okula ver diyeceğim ama eskisi gibi uygulamalı eğitim yok.,Hep teorik.
Abi hiç evlenmedim bekarım, evde kaldım :( Aslında evlenmeyi de istiyorum ama henüz nasip olmadı o yüzden çoluk çocuk şimdilik olumsuz.

Okul konusuna gelince bir zamanlar kendimi geliştirmek adına S7 1200 plc delta plc ve bir çok modüller aldım servo motoruna kadar... Onları verecektim bir öğretmenle konuştum çıraklık eğitimden, o da biz hep teorik eğitim veriyoruz falan diyince baktım okula faydası yok. Ama aklımda onlar için bir proje var bir tane meslek yüksek okulu bulursam oraya vereceğim. İlk aradığım şey artvin de olması.

@paskomya abi :
ne olacak bu altının hali yaaa. geçen sene %98,5 kazandırmıştı. şimdi yükselsin diye bekliyorum. sahi ne zaman yükselir?

Abi sorma ya Biraz malzeme yapmaktan fırsat bulum aile içindeki halalar teyzeler kuzenlerle falan altın günlerine girdim sağ olsunlar aralarına aldılar...

Epey bir altın yaptım ama ondan bile şansım gülmedi :) En son çalıştığım iş yerinde banka promosyonu aldık, 72150 Lira O süre zarfında da ben de bi 40-50 bin lira öyle kenarda tutuyordum gittim bankadan da 150 bin kredi çektim totalde 250 bin liralık ata altın ve 1 tane de gram altın almıştım, o zaman Ata altını 49 binden aldım şaha kalktığı zamandı :D Şimdi yerlerde sürünüyor :D

Şimdi Anadolu hayat bireysel emeklilik sisteminde bi 300 bin e yakın birikmişim oldu onu iptal edersem 250 bin falan kalıyor diyorum ki acaba iptal edip altın düşükken altına mı yatırsam yada bes sisteminde paranı altına endeksli de yapabiliyormuşsun bi karar veremedim bir haftadır :D

Muro'nun "lanet olsun içimdeki insan sevgisine" sözünü şöyle değiştirebiliriz: "lanet olsun içimdeki merak, ilgi ve alakaya".

Yakında arabanın yağ ve filitrelerini kendim değiştirmeyi düşünüyorum. Yağ ve filitreler geldi. Bir adet yağ filitre anahtarı ve bir adet karter tapası pulu kaldı eksik.;)
Filtre anahtarı bende var izmirde isen vereyim kullan abi ama aracın benimki gibi Ford connect ise hiç girme mazot filtresi değişince havasını almak işkence gibi bir şey oluyor :D ayrıca tapayı da komple al pulunu neden alıyorsun ki ben her yağ değişiminde komple alıyorum kafam rahat ediyor.

Arabayı sanayiye götürüyorum mazot filtresi 20 binde bir değişiyor abi gerek yok falan diyorlar akıllılar ya ben de diyorum değişin abi siz boş verin 10 bin bile fazla değişin abi 600 lira filtreye para veriyorum ama değiyor :D

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri