bu yöntem de çok mantıklı reflektörlü yada karşılıklı m18 çapında fotosel ile yapılabilir SICK TEE 50-60 YTL liste fiyatına var kısa mesafeli olarak ve boyutlarıda çok ufak.
 

Ekli dosyalar

  • mh15.JPG
    mh15.JPG
    35.5 KB · Görüntüleme: 8
Moderatör tarafında düzenlendi:
M18 reflektörlü sensörlerle olur ama temiz bir ortam olması lazım... Eğer dış ortamsa normal standart sensörler uzun ömürlü olmaz.Koruma sınıfları yüksek modelleri kullanmanız lazım. En az IP68 olması lazım. Benim bildiğim SICK'in bu serisi IP67...
Biz aynı tip uygulama için Leuze kullandık. Süper bir firma. Aslında Almanya'da SICK'in en büyük rakibi Leuze...
Paketleme, dolum , ağaç endstrisi en çok bu firmanın ürünlerini kullanıyor.
Bu uygulama için IP69 koruma sınıfına sahip ürünleri var.
Fiyatları da 50-60€ civarında...
Bi bak istersen...
http://www.leuze.de/downloads/los/db/35_br25/25b_b01e.pdf
 
aynı ürünün IP 69 u var IP69 zaten tozda en üst koruma IP69 olması çok tozda çalışacağı anlamına gelmez hatta IP69K sınıfı sick ürünleri Yamni 80 dere sıcak suda 100 bar basınç altında su püskürtmesine dayanır anlamında.

Buda şu demektir IP69 ile IP67 arasında Toz korumaya karşı bir FARK YOKTUR.koruma sadece suya karşıdır.Bunları karıştırmamak lazım.ister IP67 ister IP69 toz için farkı yoktur.
 
Zaten IP standartlarında ilk rakam toza, ikinci rakam ise sıvıya karşı direnci gösterir. IP67 İLE IP69 arasında toza karşı bir koruma farkı yoktur. Her ikiside toza karşı tamamen korumalıdır.
Dış ortam olduğu için sıvı ile teması yüksek olabileceğini düşündüğüm için bu ürünü seçtim.
Ayrıca bu ürünler de sensörün ön tarafı kirlendiği zaman ışığını otomatik olarak arttırıyor...
 
tek bir fotoselle verim alamazsınız.Bence bariyer tercihi doğru olucaktır.bunun icinde tüm markalarda bariyer mevcut,fiyat avantajı acısından.TechoGR tavsiye ederim..italyan malı bir ürün.
 
TechnoGR hiç duymadığımız bir marka...
Bence güvenlik bariyeri gibi önemli ürünlerde kaliteden kesinlikle ödün vermeyin...
Işık bariyerinde LEUZE yada KEYENCE öneririm...
 
BEN SICK TEN şaşmam çünkü bariyeri bulup patentini alanlar onlar.SICK ilk bariyeri 1952 de yapıp patentini almış.körlemenin farklı tiplerinden, baypas a kadar bir sürüde özellik te var.Dünya da büyük bir bölümde onu tercih ediyor.Ben seçimimi SICK ten yana kullanırım.
 
Zeki ürünler güvenlidir, güvenli ürünler SICK ten gelir....
 
FATEK arkadasıma bir sey sormak isterim.Bir ürünü bulan,onu su anda daha kalitelimi üretiyor anlamına geliyor?,yada diğer markalar farklı yerlerden mi patent ve ürün kalite onayı alıyor?

Ford,la Mercedes aynımı?......o zaman mercedesi atalım cöpe.

Reklam kokusu alıyorum,başka bişi deil..
 
vona beam ır ışık bariyerleri var 20 mt ye kadar sorunsuz çalışıyar kapılar için tek ısın kesmeli ve istedigin boyda 36,56,76,96,116,136,156,176 cm boylarında yapıyorlar ilgilenirseniz 0216 397 87 80 hırsız alarmmında cift kesmeli calısıyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst