sensör hızı

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli arkadaşlar. kapasitif bir sensörün bir röleyi hatasız kontrol mesafesi kaç metredir.ben 10metrelik bir ortamda istediğim verimi sensörden alamıyorum gibi geliyor bana. sensörlerde mesafe sorunu olurmu saygılarımla.
 
Kapasitif ve endüktif sensör ayrımı demek;

Kapasitif sensörler cisim yaklaştığı zaman sensör üzerindeki hissedici dielektrik malzemenin kapasitif değişimlerini değerlendirerek çalışırlar.

Endüktif sensörler ise hissedici malzemenin manyetik değişikliğini değerlendirerek çalışırlar.

Sensörler üzerinde kapasitif ya da endüktif farketmez bu değerlendirmeyi kullanılabilir hale getiren ek devreler vardır.

Kapasitif sensörler iletken olan ya da olmayan malzemeleri hissedebilirler.

Ama endüktif sensörler manyetik alan ile çalıştıkları için hissedilecek malzeme iletken olmalıdır.

Sensörler içerisinde Bobin, Osilatör, tetikleme ve çıkış katları bulunur. Endüktif sensörlerde bobinde oluşturulan osilasyonu, hissedilecek malzemenin manyetik alanı değiştirir. Sensör bunu değerlendirerek çıkış katına yansıtır.

Günümüzde kullanılan sensörlerin çoğunda çıkış digital bilgi olarak yapılmaktadır. Ve avrupa standartlarına göre genelde +-24V olur. Bu da sensör kablonuzun direnci sensörü değerlendiren alıcınızın 0 a düşme gerilim limitini aşmadığı sürece sensörün hissedilmesini etkilemez.


Sonuç olarak kapasitif ya da endüktif sensörlerin elektriksel kullanım şekilleri genelde aynıdır. Yani çıkışları Dijital Lojik bilgi olarak dış dünyaya aktarılır. Kablonuzun direnci sensörün çıkış gerilimini belirli bir değerde yok etmediği sürece sorun teşkil etmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,868
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst