Senkron çalıştırma

Krkcbatu

Üye
Katılım
20 Mar 2022
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
25
Merhabalar
2000 KVA ve 1000 KVA lik iki trafoyu senkron çalıştırmak için nelere ihtiyacım var ve nasıl yapabilirim?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar
2000 KVA ve 1000 KVA lik iki trafoyu senkron çalıştırmak için nelere ihtiyacım var ve nasıl yapabilirim?
Yukarıda sag ust köşede, "arama kutusu " var. Oraya, trafoların paralel bağlanması, yazdıgın an, sorunun cevaplarını alırsın.
 
çalıştıramazsın senkron çalışması için birbirinin ikizi olması gerekir. yani aynı fabrikanın aynı değerlerde imalatı olması gerekir . iç dirençlerinin ve güçlerinin aynı olması gerekir .
 
Uk %6 olarak.Cevap ! sizde .Şartların ! yerine getirildiği varsayımı ve 1/3 şartını da ! unutmadan.
 

Ekli dosyalar

  • Paralel çalışma 2.pdf
    96.4 KB · Görüntüleme: 15
  • PARALEL HESAP.jpg
    PARALEL HESAP.jpg
    122.4 KB · Görüntüleme: 17
  • PARALEL BAĞLI TRAFOLAR Schneider.pdf
    492.6 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
bu konuda polemiğe girmek istemiyorum .ama bu hesapları yaparken biz daha çok YG VE OG Trafolarda paralel bağlama için farklı güçteki trafoların hesaplarını yapıyoruz. AG trafolarda yani 0.4 Kv sekonderli trafolarda kafa bile yormuyoruz kafa yormaya değmez çünki. bunun bir çok sebebi var .bilimsel olarak elbetteki bilime sadece bilime saygımız var. mümkün ama teoride bir sürü problemle karşı karşı kalınıyor .
şimdi trafoların sargının direncince bağlı olarak tam yükteki gerilim düşümüne biz kısa devre empedansı diyelim basit mantıkla . tam öle değil ama en yakın tanım bu . bu nedenle illaki empedans farkı olacaktır
buda ister istemez bir trafonun diğerine bir miktar yük basmasına sebep olacak buda dengesiz bir akının oluşmasına sebebiyet veriP MAGNETİK BALANSI bozacak . manyetik balansıın bozulması sonucunda sitemde gerksiz bir şekilde reaktif yük oluşacak. buda ısıya sebebiyet verecek . daha harmonik konusuna hiç girmiyorum.
ikinci bir sebep yıllardır yaptığımız uygulamalarda ikiz trafoların her hangi bir sorun olmadan sorunsuz ve birbirlerine herhangi bir akım basmadan ve manyetik balansı bozmadan çalıştığını gördük . buna okadarda koruma rölesi falan gerekmiyor bir 2 adet kesme kapasitesi yüksek tmş ile bu sorunu çözüyorsunuz gerktiğinde bir analizatör bağlayım ters bir akımda şalteri açtırıyorsunuz ..
ama
ama trafoların güçleri farklı empedansları yakın bizim başka trafo koyma şansımız yok yer yok yada mekan yok bakın para demiyorum fiziki şartlar burada bir sürü parametre devreye girecek. bir sürü koruma yapmanız gerekecek hiç yapmasanız iki tane diferansiyel korum rölesi alsanız trafodan daha pahalı ve gereksiz yere şebekeyi bir sürü strese sokmuş olacaksınız . yani bunlar 500 kva da 100 kva da tartışılacak yada fantezi yapılacak şeyler değil kaçı kaç kuruş 1000 kva nın 500 kva nın
bizizm yaptığımız hesaplar 20 mwa 16 mwa gibi . trafolarda bu hesaplar yapılır doğrudur .. ama böle 1000 kva 500 kva uğraşmaya ve çektiğin strese okadar değmez bile .. al arkadaşım buyuk trafonun ikizinden bir tane bağla geç git .
yani elbette bilime sonsuz sagımız var ama birazda pratiğe dikkat etsek hiç fena olmaz .diye düşünüyorum .
bunun için bu gereksiz bir sürü sorunla uğraşmamak için biz ikiz trafo bağlanmasını tavsiye ediyoruz .
değmez yani. ama başka çare yoksa ki sanmıyorum çünki 500 kvanın sığdığı yere 1000 kvada sığar 1600 de sığar farklı bir 34.5 KV hatta gerekmez güçlü hatta gerekmez .
nese yav nne çok ve boş konuştum affola ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst