sebepsiz yanan motorlar

Dostum başıma gelen bir durumdan bahsedeyim.

Zamanında kompresör ekovatları kolay bulunmuyordu. Benim eski şef bobinajcı idi. Bulunduğum otelde yüzlerce soğutma kompresörü ekovat ve elektrik motoru vardı. Arızalananları tamirini yapıyor bakımını yapıp yerine monte ediyorduk.

Kompresörleri genelde sarmaya gitmezdik ama vakit olursa sarıyorduk. Bir gün bir çin malı kompresör geldi. Ekovatı sarmak için kesip açtım. Şef baktı sarım için sipir ve tel kalınlığı çıkartmamı istedi. Bu yere kadar herşey normaldi.

Ancak sargıyı sipir saymak için kestiğimde dışardan bakınca bakırdan farksız olan sarım kestiğim tellerin içi bembeyazdı. Çinli sargıyı alüminyumdan yapmış bir güzelde bakır rengine boyamıştı.

Bunu bile gördüm. bir başımıza gelen durum aynı sizin gibi sorun olmadığı halde sürekli sargı yakan bir iki motor vardı hiçbişey bulamadık son kanımız sac pakette sargıların yatırıldığı yastıklarda sorun olduğu kanısına varıldı. Ne derece mantıklı bilmiyorum sac paket preste sıkıştırılıyor. gevşeyip aralarında boşluk olması yada manyetik akıyı iyi aktarmaması sorun olabilir belki.

Fikir vermek amaçlı deneyimlerimi yazdım kolay gelsin.
Abi ekovatlar yanmışsa içindeki sargı yeniden sarılıyormu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kendi firmasından sıfır ! ve garantili dışındaki
düşüncelerin hepsi risklidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst