Sayaç Değerlerime Bakarmısınız

Yanı şimdi ne yapmamız gerekiyor tam olarak? Bir elektrikçi geldi daha önce 2 kere kondansatörleri değiştirdi. Sanırım küçültmüştü. Tesis normal çalışırken sorun yok. Ama mesela pazar günü çalışmıyor pazartesi günü sabah değerleri alıp cumartesi ile karsilastirdigim zaman Kapasitif yine yüksek çıkıyor.
Sorununuz trafonuza ait sabit grubun yüksüz durumda büyük gelmesi ve kapasitif tüketimin bu yüzden artması . Önceki mesajlarda da ne yapmanız gerektiği izah edildi . Bu mevzu hakkında forum ortamında da zibilyon kere soru soruldu cevap verildi , arayın bulursunuz . Aynı mevzular hakkında farklı çözümler üretilmiş değil .
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu arada maden mühendisi arkadaşlarımla aramızda çok geyiğini yaptığımız bir fıkra vardır , uçakta pilot kalp krizi geçirir , anons yapılır pilot çok rahatsız uçak kullanmasını bilen varmı diye , bir eleman çıkıp ben maden mühendisiyim olurmu diye cevap verir . Çalışma ortamında maden mühendisi arkadaşlarımın elektrik makina kıl tüy her konuda kendilerini alim saydıkları durumlara çok şahit oldum , herhalde sizde bu sorunu çözmek konusunda çok sıkıntı çekmezsiniz :)
 
Son düzenleme:
Şimdi herkes sabit gruba takili kalmista bu sayac hangi tarafta trafodan sonra ise sabit grubu ceza olarak gorursun eger oyle degilse durum arkadaş larin soyledigi gibi olabilir
 
kompanzasyonda deneyerek olmaz elektrikciler ekle çıkar olmadı bidaha mantığıyla yapıyorlarsa ceza kaçınılmazdır. sizin yapacağınız yüke göre mühendislik hesabı yapılacak ve ona göre tam kondansatörler kullanılacak ayın daha 3 ü kurtarma şansınız var dediğim gibi mühendislik hesabı :)
 
Sabit kondansatörün yüksek olma ihtimalinin yanında, kompanzasyon panosundaki kondansator grubunda arızalı kontaktor olup cekili kalmış yapışmış da olabilir, kontrol rolesi çıkış vermiyordur ama grup devrede olabilir, kontrolü gerekebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst