Sayaçlarda 8.8.0 değerini nasıl düşürürüz?

ahabu

Üye
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
260
Puanları
1
Yaş
39
MErhaba arkadaşlar benım kafamı karıştıran sey elektronik sayaçlarda 8.8.0 değerini nasıl düşürürüz, yan cezaya girmemek için, hız kontrol cihazıyla 40 hp lık bir motor sürülüyor, 5.8.0 değerinde hiç bir değişme yok fakat 8.8.0 değeri %35lerde geziyor ne yapmam lazım?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Devreye endüktif reaktans bağlamanız gerekecektir
 
ustam selam
motor sürüyorum diyorsun sistemin kapasitif yazıyor sayaç filan değiştirdin sayaç yalnış okuyor olmasın .hani böyle yazıyorsa şönt reaktör lazım sana .fakat sürekli çalışmıyor sistem geçici bir dönem diyorsan şayet bağla balans tüketimi biraz artırmış olursun ama sorunuda ucuza çözersin ama sağlama almak istiyorsan sönt rektör lazım.
 
motor nasıl kapasitif yazar motorun üç fazlımı motr kapasitif yazmaz senin sayaç bağlantında veya sayacında bir problemin var..ayrıca sen motoru çalıştırırken diğer bütün enerjilerin kapalıımı bir de ole dene yine kapasitif yazıyorsa sayacın bozuk............
 
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar, sayacın bozuk olma ihtimali yok, sayaç bağlantılarındada bi sorun yok, ben 40 Hplık motoru 75 Kw lık sürücü sürüyorum ve DCR var sistemde acaba bu güç farkından dolayı olmuş olabilir mi bu sorun?
 
Motorlarda DC reaktör sürücü kullanıyorsanız kapasitif yönde sistemi etkilemektedir. Yapmanız gereken kapasitif reaktif miktarınca sisteme endüktif şönt reaktör devreye alarak problemi ortadan kaldırmaktır.

Sayın ahabu, merakımdan soruyorum, bu sürücüyü hangi sektörde kullanıyorsunuz?
 
zamanında benzer bir durumla ben de karşılaşmıştım. Sistemde UPS bulunuyor ayrıca DC reaktör sürücüler de var. Otellerin otomasyonlu çamaşır yıkama şirketleri oluyor, orada yaşamıştım aynı sıkıntıyı, şönt reaktör ile çözmüştüm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst