Sarj aleti

Katılım
5 Mar 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
22
Beyler benim lg orjinal sarj aletim yere dustu bi girisi kökten kirildi.404 ile yaptim icimdeki kara malzemeye az da olsa karisti elektrige soktum mu sorun cikartir mi sizce ? Aranizda yapan ya da elektirikten anlayan var mi bu konu hakkinda ?
 
Merhaba. Anladığım kadarıyla siyah renkli, plastik, mika adaptörün 220 volt ac 'ye giren en baş kısmının bu kırılan kısmını yapıştırıp tamir etmişsiniz ve prize takılırken bir akibetinden korkuyorsunuz. Bu yapıştırma işlemi sağlam olmuşsa, içindeki 220 volt ac ince trafo giriş kabloları hiç kopmamışsa veya bu ince kablolar birbirine elektriki temas etmeden yapıştırmayı yapmışsanız bir sıkıntı olmaz.

* Elektrikli cihaz, makina,vb. neyi tamir ederseniz edin, 220'lik bir prize takmadan önce avometre (Multimetre) ile omaj kısa devre (Buzzerle öten kısımda) 220 volt ac'ye giren kısmını direk problarla ölçüp buzzerin ötmediğinden emin olmalısınız, tüm tamir edilen elektrikliler için bu güvenlik kaidesi geçerlidir.

* Yapıştırıcı olarak ister 404 plastik çelik (2 tüplü), ister sıradan poligom (Çok amaçlı bir yapıştırıcı, bally hariçtir, o kösele ve deri, vb içindir) kullanın, bunlar kuruyunca elektrik izolasyonlu olurlar, hiç merak etmeyin, içine biraz sızıp orada kurumuş olsalar bile. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst