Samsung 9kg Eco Bubble Çamaşır Makinesi Tuhaf Arıza

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beety
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beety

Üye
Hayırlı günler dostlar ilginç bir sorunum var. Başlıkta belirtilen 9kg Samsung bir çamaşır makinem var. Makine annemin ve annem severek kullanıyordu. Bir gün bana oğlum makine çalışırken durdu dedi. Eve geldim baktım makine durmuş. Makineyi boşalttım boş olarak çalıştırdım makine yine durdu. Genelde ön yıkma bitip ana yıkamaya geçince duruyordu. Servis çağırdım (yetkisiz) abi makineyi söküp götüreceğiz ama bu kart arızası dedi onu tamir edeceğiz ama onuda biz yapamıyoruz başka yere göndereceğiz o yapacak dedi. Bende bu kadar kafası karışık servise güle güle dedim ve makineyi yollamadım. Yetkili servis abi kart değiştirelim dedi. Onu yapacağıma makineyi değiştiririm dedim ona da güle güle. Sonra birinin tavsiyesi ile makşneyi fişten çekip 1 saat bekledim makine 2 3 posta çalıştı tam çözüldü derken yine durdu. Anne dedim bunu burada yapacak adam yok gereksiz masrafa da gerek yok gel senle yeni makine alalım dedim. Eski makşneyi fişten çektik yeni makine aldık makinenin gelmesi biraz gecikince eski makinenin fişini geri taktık. 1.5 gün fişten uzak bekledi ama. Sonra başladı çalışmaya 1, 2, 3 derken 8.posta çalışıyor. Yeni makine önünde. Servis gelecek onu bekliyorum eski makine adeta affet beni patron birdaha böyle nazlanmayacağım der gibi çalışıyor. Bu neden böyle oldu. Bu eski makşne arızalı değilmiydi de ne oldu? Durduk yere masrafa mı girdik. Anlayan açıkşayabilecek olan var mı?

güzel insan, arıza tespitini doğru yapmak lazım. bu durumda biz elektronikçilerin ilk aklına gelen kart arızasıdır ve büyük ihtimalle kondanstörler şişmiştir. makineniz aldığınızdan beri fişte olduğunu varsayarsak gayet normal. cihaz kapalı olsa bile kart üzerinde elektrik daimi olarak vardır. bizim ülkemizde pek tutulmayan veya uygulanmayan, fişi çekmek yerine anahtarlı fiş uygulanmamaktadır. iyi bir servis bulmanızı tavsiye ederim (yetkisiz servis/ özel servis).

güzel insan, arıza tespitini doğru yapmak lazım. bu durumda biz elektronikçilerin ilk aklına gelen kart arızasıdır ve büyük ihtimalle kondanstörler şişmiştir. makineniz aldığınızdan beri fişte olduğunu varsayarsak gayet normal. cihaz kapalı olsa bile kart üzerinde elektrik daimi olarak vardır. bizim ülkemizde pek tutulmayan veya uygulanmayan, fişi çekmek yerine anahtarlı fiş uygulanmamaktadır. iyi bir servis bulmanızı tavsiye ederim (yetkisiz servis/ özel servis).
Teşekkür ederim cevap için. Buralarda pek iyi bir servis bulmak mümkün değil. Eğer arıza kartta ise kartı İstanbul yada Ankara gibi büyük şehirlerdeki iyi elektronikçilere baktırmak lazım. Ben artık yeni makine aldım ama bunu görmek beni çok üzdü. Makine çalışmıyordu ve artık ben iyiyim devam ederim dercesine çalışması üstelik bunu 40k yeni makine aldıktan sonra yapması beni çok üzdü. Yinede cevap için teşekkürler.

Amortisör yıpranmıştır ve titreşimden dolayı soketleri gevşemiş veya oksitlenmiştir. Önce bu kontrolleri yap sonra kartı tamir ettir. silikonlu kart olduğu için açar açmaz sorunlu kısmı (karartı,yanma ) görebilirsin.

Amortisör yıpranmıştır ve titreşimden dolayı soketleri gevşemiş veya oksitlenmiştir. Önce bu kontrolleri yap sonra kartı tamir ettir. silikonlu kart olduğu için açar açmaz sorunlu kısmı (karartı,yanma ) görebilirsin.
Bakacağım hocam.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri