Sadece Potansiyometre ile Ses Kontrol Olur Mu?

Konuyu açan sensin efelik yapan sensin ne iş anlamadım... Google'a "tone control" diye yazıp aratmak bana laf söylemekten dahamı zor?

Emrin olur bi dahakine açıklaması ile yazarım!...Ton kontrol, preamp. equalizer vs. devresinin ne olduğunu bilen adam foruma pot. ile yapılmayacağını bileceği için yazmaz...Yapacağın altı üstü preamp. katına *ıçırık bi 20kHz-5kHz ton kontrol devresi...

Ses dalgasının osiloskoptaki görüntüsünü senin yaşının kübünden fazla görmüşlüğüm var sana bu yakışıksız yaklaşımınla akıl veremem, otur araştır...

"dexxen"

"Direk pot. ile olmaz..." Bu söz size ait. Hiçbir bilim-ilim sahibi bi insan kesin konuşmaz. Eğer çok biliyorsanız açıklamasıyla birlikte bunu yazın.

Siz ya equalizer'ın ne işe yaradığını bilmiyorsunuz ya da benim dediğimi anlamamışsınız. Benim yazımdan böyle bir sonuç çıkmıyor, defalarca okudum. Emin olun
crossover'ı bilmeyacak kadar da bu işten uzak değilim. Sadece uzun zamandır ara vermiş durumdayım.

Kelimelere takacağınıza ve "
Direk pot. ile olmaz..." diyerek kestirip atacağınıza, bence bir çözüm üretirseniz emin olun herkese daha faydalı olacaksınızdır.

Elektronik bilginiz iyi olabilir ama bunu insanlara doğru bir şekilde aktaramadığınız sürece benim gözümde hiçbirşey bilmiyorsunuz demektir.
 
Zaten ben hep, insanlara mantıksız geleni yapmaya çalışmışımdır. Yine aynı şey oldu. Belki detaylarda boğulup gereksiz bir şey istiyorumdur.

Dene-yap-gör mantığıyla gitmeliydim böyle bir konu için.

Herkese yardımlarınız için teşekkür ederim.

Vaktinizi harcadıysam helal edin.
 
:)) ahhh ustam eskılerden kım kaldı :) tartışılan konuya guluyorum en güzel yorum bence sayın hakan1846 arkadaşımızın (bektaşiye sormuşlar abdestsız namaz olurmu Bektaşi ben kıldım oldu) 10 uzerınden 10 puan bu yoruma benden yorumcu arkadaşlarında bu yorumu analız etmelerını arzu edıyorum anlamını öğrenmelerı için herkese hayırlı telli potansiyometrelı günler:)))
 
Piyasaya çalışıyorsanız;size 30-40 odalı bir otelde müzik yayını yapmanız istenirse...Telli potansiyometre kullanmanız şart olacaktır.Müşteri her odaya ekolayzır devresi monte ettirmez.Geçmişte olmamıştı.Şimdi belki olabilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Piyasaya çalışıyorsanız;size 30-40 odalı bir otelde müzik yayını yapmanız istenirse...Telli potansiyometre kullanmanız şart olacaktır.Müşteri her odaya ekolayzır devresi monte ettirmez.Geçmişte olmamıştı.Şimdi belki olabilir.Kolay gelsin.

her türlü telli potansiyometreye karşıyız.oteller için genel müzik sistemlerinde, hem kanal seçici hem de volume olarak komitatör kullanılır.ayrıca bu sistem 0-100v trafolu olarak çalıştırılır.tonlama ve volume kontrol farklı işlerdir ve uygulama alanları farklıdır.bilgilerinize.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,763
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst