Sabit basınçlı su sistemleri

f.şeker

Üye
Katılım
27 Tem 2007
Mesajlar
81
Puanları
1
Arkadaşlar çalıştığım işletme içerisinde sabit basınçlı bir su hattına ihtiyacım var...
Pompayı invertör ile sürdüğümü düşünüyorum. Ancak sistem içerisine genleşme tankı ilave edemiyorum.Acaba boru hattı üzerinden alacağım bir basınç sensörü ile nasıl bir sistem kurabilirim ki istediğim şeyi elde edeyim.
 
sağlıklı olmaz.pompa kısa süreli çalışıp durur.bruların koç vuruşu tabir edilen durma maruz kalır.bu durumda sensör hatalı açma kapama yapar.eğer boruların uygun basınca göre seçilmediyse buuuummmm.sistemine uygun hidrofor tankı kullanmanı tavsiye ederim.daha önce benzer durum başıma geldi benden uyarması.
 
sabit basınç ve güvenlik istiyorsanız sistemdeki kapasiteye uygun (hat metrajınını da gözönüne alarak tabiki) genleşme tankı kullanmanız kaçınılmaz. (tank kullanılmadan da oluyor, ama çok çetrefilli. en az iki farklı noktadan alacağınız analog bilgi ile süreceksiniz. ayarlaması zulüm.çoğunlukla iki nokta yetmiyor zaten)
 
Yangın hidrand sistemimi kurmayı planlıyorsunuz?Sitemde kaç bar basınç olacak?Ve kaç pompa ile beslenecek?Burada en önemli konu üst basnınca göre pompa seçimidir.Bunu doğru seçerseniz sorun olmaz.Basınç okuma elemanlarınıda boruya domuz kuyrugu ile bağlamalısınız.Kolay gele.
 
İşletmemiz bir gıda(içecek) sektörüdür. Belirli zaman aralıkları ile CIP (Yerinde temizlik)yapılmaktaır.Bu yüzden Genleşme tankı kullanamıyorum.Hat boşaldığında sistemde herhangi bir sıvı kalmaması gerekiyor.
 
kademelı olarak calıstırabılırsın
ornek 3 barda 3000d 5barda 1500d ustunde inverter hızı lıneer gırıs cıkısları onlemek ıcın basınc swıcıne zaman gecıkmesı yapmalısın
eger tek basınc swıcı ıle yaparsan mot stop start yapar
buyuk yangın pom ornek olarak 150kw 0 dan 6 bara kadar calısır 6 barda stop eder ustunu joker pompa tabır edılen kucuk pompa alır o sıstemı sureklı dengeler
benım calıstırdıgım sıstem buydu
 
sürekli bi akış varsa bu dediğiniz çalışıyor ama hat kapanıp harcama sıfıra düştüğünde motor yine çalışmaya devam ediyor buna razıysanız bi sürücü bide hattın sonundan basınç transmitteri ile bunu yaparsınız.kolaygelsin.
 
CIP işlemi tüm sistemi kapsıyor.
Tank ve iletim boruları

sürekli bi akış varsa bu dediğiniz çalışıyor ama hat kapanıp harcama sıfıra düştüğünde motor yine çalışmaya devam ediyor buna razıysanız bi sürücü bide hattın sonundan basınç transmitteri ile bunu yaparsınız.kolaygelsin.

Peki bu söylediğinize ek olarak bir de sistemin harcama yapıp papmadığına göre bir dijital çıkış kullansam nasıl olur?:confused:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tecrübem olmaksızın, bir fikir olarak söylüyorum. pompanın girişi ile çıkışı arasına uygun çapta bir boru konulsa ve, boru üzerindeki selenoid ( çok basınçlı ve büyük bir sistemse servo valf) kullanarak ve bir de basınç transmitteri kullanarak, basıncı dengelemek adına bypass yapılamaz mı? tabii valfin açma kapamasını kontrol etmek için bir kontrolcü ve bir yazılım da gerekiyor. Pompanın inverterli olması gerektiğini de düşünürsek, maliyetli ve karmaşık bir sistem olur ama, acaba iş görür mü?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,248
Mesajlar
916,169
Kullanıcılar
450,059
Son üye
Erentrik

Yeni konular

Geri
Üst