S7200 yada LOGO ile sht75 nem ölçümü

sht sensörünü plc ile direk haberleştirmeniz mümkün değil shtye config ayarı ve okuma ile ilgili datave adres gönderip sonra arkasından gelen dataları kontrol ederek haberleşme sağlanıyor bu yüzden araya bir pic girmenizi picden de artık seri232-485 yada paralel olarak picin portlarını set ederek haberleşme sağlamanızı tavsiye ederim shtnin pdf dokumanı aşağıda var pic projesi isterseniz onuda eklerim data çıkışını nasıl olacağını söylerseniz

http://www.parallax.com/dl/docs/prod/datast/shtx.pdf
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yorumlarınız için teşekkürler.
Sn. Hasanzincirin söylediği çözüm de hiç düşünmemiştim bir çeşit voltage to frekans converter olmuş.

Ben bu sistemi picli yapıp sunma taraftarıyım zaten ama işin içine de PLC girecekse orda birdaha pic kullanmak istemiyorum.

Şu an düşündüğüm şey öncelikli olarak sensör ve PLC arası 5-24v arası farkı düzelticek max232 tarzı bir dönüştürücü. MAX232 olur mu bilmiyorum çünkü sensöre gönderdiğim 0 bilgisini -15V yaparsa işimiz var :) , belki de bi çözümü vardır bu max232 tecrübesizliğimden kaynaklı birşey bu an için.

Bunun dışında çift yönlü çalışan DATA ucunu PLC'nin hem girişine hem çıkışına bir şekilde bağlamayı düşünüyorum . Sanırım tek bir diyot ile PLC çıkışındaki Transistörü koruyabilirim.

Son olarak bildiğiniz varsa eğer SHT75 dışında , nem sensörü bulabileceğim firma varsa , yönlendirebilirseniz çok iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst