PLC ve SHT11 ile nem ve sıcaklık ölçümü

camby

Üye
Katılım
12 Mar 2009
Mesajlar
426
Puanları
1
sht75 yada sht11 sıcaklık ve rutubet sensörü , 2 pin ile i2c haberleşmesi yapıyor, uçlardan biri data biri clock , nem ölçmesi için gereken komut bu 2 pin ile verildikten sonra , 14 bitlik nem datası 14 kere clock atılarak DATA çıkışından okunuyor.

Tabiki bunu pic ile çok kolay bir şekilde yaparız ama amacım bunu PLC ile yapmak , ilk seçenek LOGO , kurtarmazsa s7200 ile yapmak.

Burda en önemli sorun sensör plc arası 2 hattan biti olan DATA hattının hem giriş olarak hem çıkış olarak kullanılacak olması ki bu nasıl yapılır bilmiyorum.

Diyelim ki bu hattı ben giriş hem çıkış olarak kullanabiliyorum.
Logo az çok biliyorum hatırladığım kadarıyla şöyle bir düşüncem var , Her clock atışımda alacağım DATAyı sırayla yardımcı rölelere yüklersem , 14 kere bu işlemi yaptığımda 14 adet yardımcı röle kullanarak aslında bu datayı LOGO içinde saklamış oluyorum ve bu işlemi de her 30sn de bir yapıyorum.

Şimdi her ölçümden sonra eğer Nem benim istediğim değerin altına inmiş ise çıkışlardan birini 1 yapıcam , eğer nem benim istediğim değerin altında değilse sistem bu şekilde çalışmaya devam edecek.

Bunun için 14 adet yardımcı rölede saklanan datayı en yüksek değerlikli bitten en düşük değerlikli bite doğru kontrol etmeye başlasam bu istediğim işlemi gerçekleştirmiş olmaz mıyım ?

İzlediğim yol doğrumudur? hatırladığım kadarıyl direk 14 bitlik yada 8 bitlik karşılaştırma yapamıyorum logoda , bu logo ile olmaz derseniz , s7200 ile kesin olur heralde? Tavsiyelerinizi bekliyorum..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
S.A
Sn. arkadaşım bu tip sensorleri plc de bildiğim kadarıyle okutamıyorsun. Bunun yerine bunları pic serisi bir mcu ya okutup pwm den opamp çevrimiyle analog çıkış elde edip plc ye analog olarak okutabilirsin.
 
Hem para tuzağı plc'ler hem elimiz kolumuz bağlı.
Bana kalsa bu tarz projelerin hepsini picte yaparım, yaptırrım.
Teşekkürler yine de .
Başka düşüncesi olan var mı?
 
Hem para tuzağı plc'ler hem elimiz kolumuz bağlı.
Bana kalsa bu tarz projelerin hepsini picte yaparım, yaptırrım.
Teşekkürler yine de .
Başka düşüncesi olan var mı?

servo eksenler, ac dc sürücler, analog giriş çıkışar, pid kontroller, encoderler ve sahadan gelen yüzlerce i/o arasından her arıza durumunda sorunsuzca senin ve diğer teknik personelin debug yapabileceği pic ile yapılmış bir projeyi çok merak ediyorum doğrusu.

diğer yanıtımda embeddçı birine kart yaptırmanın en uygun yöntem olduğunu söylemiştim, çıkış olarak seri port al demiştim ama analog çıkış alarak plcden okuman daha kolay olur, onu da eklemiş olayım.
 
merhba arkadaşlar aynı dertten herkes muzdarip diye düşünüyorum pic ile plc gibi kullanım zor,plc ilede byte işlemleri ve haberleşme sıkıntıları var özgür olamamak ta cabası bu yüzden aşağıdaki linke bir göz atın derim..
Kendi plc nizi kendiniz yapın..Otomasyon"Murat UZAM's Homepage - Petri Net, PLC, Deadlock Prevention, PIC Microcontrollers"]

Murat UZAM's Homepage - Petri Net, PLC, Deadlock Prevention, PIC Microcontrollers[/URL]
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst