Siemens LOGO ve sht75 ile Nem ölçümü

camby

Üye
Katılım
12 Mar 2009
Mesajlar
426
Puanları
1
sht75 yada sht11 sıcaklık ve rutubet sensörü , 2 pin ile i2c haberleşmesi yapıyor, uçlardan biri data biri clock , nem ölçmesi için gereken komut bu 2 pin ile verildikten sonra , 14 bitlik nem datası 14 kere clock atılarak DATA çıkışından okunuyor.

Tabiki bunu pic ile çok kolay bir şekilde yaparız ama amacım bunu LOGO ile yapmak;

Her clock atışımda alacağım DATAyı sırayla yardımcı rölelere yüklersem , 14 kere bu işlemi yaptığımda 14 adet yardımcı röle kullanarak aslında bu datayı LOGO içinde saklamış oluyorum ve bu işlemi de her 30sn de bir yapıyorum.

Şimdi her ölçümden sonra eğer Nem benim istediğim değerin altına inmiş ise çıkışlardan birini 1 yapıcam , eğer nem benim istediğim değerin altında değilse sistem bu şekilde çalışmaya devam edecek.

Bunun için 14 adet yardımcı rölede saklanan datayı en yüksek değerlikli bitten en düşük değerlikli bite doğru kontrol etmeye başlasam bu istediğim işlemi gerçekleştirmiş olmaz mıyım ?

İzlediğim yol doğrumudur? hatırladığım kadarıyl direk 14 bitlik yada 8 bitlik karşılaştırma yapamıyorum logoda
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
öncelikle merhabalar sayın camby konu açılalı bayağı olmuş ama ben yinede yazıyorum..
bence öncelikle bir asenkron darbe jeneratörü kullanarak 14 pals verecek şekilde her bir pals zamanında bilgiyi alıp markerlara atayınız..tabi uygulamanız uzun bir program gerektiriyorsa size geriye kalan markerlar yetermi bilemiyorum..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,073
Kullanıcılar
450,045
Son üye
Nurullah49

Yeni konular

Geri
Üst