S7-300 Profibus Üzerinden Sürücü Bağlamak

ZABABA

Üye
Katılım
5 Haz 2012
Mesajlar
12
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar
Step 7'de S7-300'e profibus üzerinden bir MM440 bağladım. çıkış olarak PQW280'i çıkış adresi olarak verdi. Ben bu adrese hız bilgisi gönderdiğimde sürücünün bunu hız referansı olarak algılayabilmesi için ne yapmam lazım.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Tek yapacağın PQWORD HIZ GÖNDERECEĞİN DEĞERLERDİR PIW İSE HIZ KONTROLDEN ALACAĞIN YANİ ARIZA BİLGİSİ BARA GERİLİMİ GİBİ BAYA Bİ UUZN KONU YAVUZ HOCANIN KİŞTABINMNDA AYRINTILI BİR SEKİLDE ANLATILMIS YA YENİ BŞLAYAN BİR KİŞİNİN NASIL YAPABİLDİİĞİNİ GÖSTERMİŞ İSTERSEN ABAN BURDAN ÖZEL MEİL AT ÖRNEK GÖNDEREYİM SONRA FORMA BEN KOYARIM BÜTÜN ARKADASLAR ÖĞRENMİŞ OLUR.
 
merhaba;

bu konu yavuz hocanın hangi kitabında var?
 
merhaba, ben ufak ufak plc ile uğraşmaya başladım. s7 300 plc yi control teqnique sk sürücüyle profibus haberleştirmeye çalışıyorum. başlangıçta I0.0 a enerji geldiğinde sürücü starta geçsin kesildiğinde dursun istiyorum. Ama hangi adrese göndereceğimi bilmiyorum yani sürücünün startı için ne yazacağımı bilmiyorum. Bilen yapan warsa yardım edebilir mi acaba??
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,716
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst