S7 300 Industrial Ethernet Haberleşmesi

brkbysl

Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
94
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

Aktif olarak çalışan kurulu bir sistemimiz var. Sistemde 2 adet CPU 315-2 PN/DP PLC bulunmakta ve kendi aralarında haberleşmekte ayrıca bu iki CPU'ya bağlı IM 151-3 PN ST'ler var. Bütün bu cihazların haberleşmesi PROFİNET üzerinden yapılmış.

Benim yakalamak istediğim tüm bu sisteme ethernet IP veya MAC adresi aracılığıyla erişmek ve bütün cihazları modülleri bu erişim sonucunda tek bir bağlantı üzerinden izleyebilmek. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bu ağ'a pcyi nasıl bağlayabilir nasıl online olurum ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ewon nun T2M ve M2M özellikli modülleri işinizi fazlası ile görecektir. Bu ürün sayesinde plc lerinizi bir web sayfası aracılığı ile yada cep telefonunuzdan izleyebilirsiniz. alarm durumlarında yada sizin belirlediğiniz zaman da mail ya da mesaj atabiliyor.
 
Herhangi bir modül eklemeden ethernet ağı üzerinden Step7 programı veya Tia v13 programının haberleşme kanalı Set PG/PC interface kanalından herhangi bir bağlantı seçeneği ile CPU IP veya MAC adreslerine göre arama yaparak bir bağlantı kuramıyormuyuz. Çünkü sisteme ethernet erişimi vardır.
 
Sorun giderilmiştir teşekkürler.
 
Resimlerde sırasıyla yaptığım işlemleri belirttim.

İlk işlem Cpu'nun IP yapılandırmasını göstermekte. IP adreslerini mevcut Cpu'ya kablolu bağlantı ile hardwareden tespit ettim. Sonrasında açtığım yeni projeye uyarladım CPU'lar aynı olmak şartıyla.

İkinci işlem ise SET PG/PC Bağlantı Arayüz ayarında bağlantı arayüzünü resimdeki gibi ve Timeout süresini 100 ms yaptım ve IE-PG Access sekmesindeki değişikliği yaparak onayladım. Ardından önce hardware upload sonra S7 program upload yapıyoruz. Ve kablosuz bağlantı ile online olup her türlü müdahalede bulunabiliyoruz. Umarım yardımcı olur..
1.png 2.png 3.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,808
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst