Profi-Net Haberleşme Sistemleri

Merhabalar, Profibus hattına bağlı olan cihazlardan biri arızalandigi veya cihaz kapali oldugu zaman bu cihazdan sonraki cihazlara erişim sağlayabilirmiyim. ?
Bu yaptığın topolojiye göre değişir, örneğin arızalı cihazın enerjisi kesildiğinde cihazdan sonranraki cihazlara fiziki erişim pekte mümkün olmayacaktır eğer bu tarz bir riskiniz varsa yıldız topolojisi uygulayabilirsiniz yani bir hub üzerinden profinet i dağıtabilirsin.
Proje her ne olursa olsun program içerisinde remote cihazların durumunu sürekli olarak denetlemeli ve olumsuz bir durum meydana geldiğinde her zaman bir B planınız olmalı.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sistemde kullanılan profibus hattı yedekli olarak çalışıyor.Profibus A ve B hattı bir adet RLM cihazına ve buradan da sistemde kullanılan sürücü ve diğer ekipmanlara gidiyor.RLM den çıkan hat line topoloji ile ekipmanlara gidiyor.

Bu hat üzerindeki (RLM çıkışından sonra) cihazlardan biri arızalandiginda veya enerjisiz kaldığında hattin devamı çöker mi ? Cihaz arızalı veya kapali olsa bile kablolarda veya sokette sıkıntı olmadığı için hattın devami ile iletişim kuramazmıyım ?
 
Pardon profinet diye düşündüm profibus yazdığınızı yeni farkettim. Evet cihazlardan birisinin enerjisi düştüğünde kesinlikle hattın sonunda değilse kendinden sonraki diğer slave cihazların master ile haberleşmeleri kesilir.
 
Pardon profinet diye düşündüm profibus yazdığınızı yeni farkettim. Evet cihazlardan birisinin enerjisi düştüğünde kesinlikle hattın sonunda değilse kendinden sonraki diğer slave cihazların Line
Line topoloji olduğu icin mi slave cihazlara erişimim kesiliyor ? Cihaz kapalı veya arızalı olsa bile profibus kabloları ve profibus soketi sağlam olduğu icin hat devam etmez mi ?
 
Cihaz arızası sorun teşkil etmez, fakat enerjisi kesildiğinde line devam etmeyebilir şöyle ki standart profibus konnektörlerin in ve out bağlantıları konnektör içerisinde yapılırken bazı cihazlarda da harici in ve out birimleri bulunuyor ve bu cihazlar enerjili kalması gerekebilir tabii bu durum hepsi için söz konusu değil, açıkçası profinet hasıl olduğundan beri profibus un pabucu dama atıldı.
 
Profibus connectorune giren in kablosu ile out kablosunun birleşebilmeli icin connectore bağlı olan cihazın çalışıyor olması lazim diyebilirmiyiz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,315
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst