Siemens S7-300 / PC Ethernet Haberleşmesi

brkbysl

Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
94
Puanları
1
Arkadaşlar Siemens S7-300 PLC (315-2 PN/DP) ile Pc arasındaki bağlantıyı internet üzerinden yapmak istiyorum. Sistem Profinet ile haberleşerek çalışmakta. Ve internet ağı mevcuttur. Bu Plc'e bilgisayar ile uzaktan kablosuz internet üzerinden bağlantı kurmam mümkün mü ? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ewon ile işini çözebilirsin, Cosy modeli yeterli olacaktır. İncelemeni tavsiye ederim. Yaygın olarak kullanılıyor.
http://ewon.biz/

Türkiye distribütörü kontek otomasyondur. İstanbul merkezli.

bilgilerinize.
 
İlginiz için teşekkür ederim fakat benim ulaşmak istediğim bilgi farklı yönde. Sistemde kurulu olan makinaya kurucu firma tarafından internet üzerinden bağlantı yapılıyor. Bende bu bağlantının ne şekilde yapıldığını öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
 
Konuya biraz daha açıklık getireyim yaptığım araştırma sonucu Weidmüller marka ethernet swichi üzerinden bağlantı sağlanıyor. Sıradaki sorun bu swichin arayüz programını nerden bulabilirim ?
 
Ben daha önce kullanmadım ama ewon mantığı ile düşünürsek eğer, muhtemelen bir yazılım yok, V Tünel üzerinden bağlantı sağlanıp online bir arayüz ile erişim sağlaması kuvvetle muhtemel bir durum gibi geliyor bana.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst