S7-200 ve Easyview Hakkında Problemi Olanlar Buraya.

TAmam sana yeni yolaldığım plc programında adresi olmayan yerleri düzeltmiştim. oradan bakarak öğrenmişsindir. Tabi burada kullandıımız şifreli giriş konusunda benim geliştirdiğim yöntem bu ve bunun gibi yatatıcılığını kullanrak yapmak istediklerini yapabilirsin. Anlamadığın bir yer olursa çekinmeden sor. Tekrar anlatırım yada başka yöntemlerle anlatırım.

Kolay gelsin.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,

Easyview MT200D ve Siemens S7-200 CPU216 plc'yi bir türlü haberleştiremedik. Kendi hazırladığımız kabloyu kullanıyoruz. Com ledi hiçbir şekilde yanmıyor ve ekranda sürekli 40: No response from PLC uyarısı geliyor. Panelin RS422 portumu bozuk yoksa ayarları mı düzgün yapamadık işin içinden çıkamadık. (PC ve HMI RS232 üzerinden haberleşiyor, EasyBuilder200 ile panele program yükleyebiliyoruz) Yardımcı olabilirseniz seviniriz.
 
Merhaba. Öncelikle geç cevab için özür dilerim.
Ancak MT200 hakkında ne yazıkki bilgim yok.
Ancak özdisan firmasında size seve seve yardımı olacaklardır.

Umarım sorununuzu çözersiniz.

İyi günler.
 
merhaba benım problemım s7-200 ıle tp170 mıcro yu haberlestırıyordum.artık tp170 mıcro yerıne mt6070 ih kullanıcam.programı yaptım,yukledım fakat panelde adresler farklı bır sekılde gelıyor veya *** bıcımınde gelıyor.bır numerıc ınputa sayı yazıyorum,alakasız bır numerıc dataya sayı yazıyor.bırde sıemens data type decımal.yardımcı olursanız sevınırım.

data format biçimini değiştirerek bu sorunu giderebilirsiniz. 16 bit signed gibi. atadığınız adresleride kontrol etmenizde fayda var.
 
Merhabalar Ufuk bey artık yardımları bıraktınız sanırsam.
 
pek talep olmadığı için takip etmiyorum :)
Ama arada soru yakaladığım zaman cevablamaya hazırım..
sorusu / sorunu olanalr varsa yardımcı olurum. ;)
 
merhabalar uffuk bey şöyle bir sorum olacak.
easyview panelde küsüratlıbir sayıyı s7-200 e nasıl taşırız.
 
selamlar ufuk bey
ben mt8070 panel ile çalışmaktayım s71200 bu soruyu belkiş çok yazdım ama 15 gündür uğraşıyorum bulamadım
sıkıntım şu bir baraya 3 adet şalter bağlı 3 adette transformatör şalterlerin biri kapandığında baranın yeşil olması lazım normalinde kırmızı ama bir türlü beceremedim acaba bu panelde bu mümkünmü
 
Ben EASYWİEW 6100İ serisi panel hazırlamaya çalışıyorum.Omron CQM 1H CPU61 plc kullanmaktayım.Tek bir butonla plc de 2 biti aktif etmem gerekti.
Bu konuda bilgi verebilirmisiniz.
 
Son düzenleme:
merhaba. kaptan__001​
alt alta istediğiniz kadar buton set / reset koyabilirsiniz. ancak üst üste görünmemesi için üst üste koyduğunuz butonların özelliklerinden "shape" kısmına girerek saydam görünmesi için "use shape" kutucuğunu kaldırmalısınız. problemsiz hepsini yerine getirecektir tek dokunma ile.
kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst