S7-200 ve Easyview Hakkında Problemi Olanlar Buraya.

press paneli üzerindeki normal butonlar dan kasıt nedir tam olarak.
paneldeki sanal butonlar değilde, normal bildiğimiz ışıklı veya ışıksız yaylı butonlardan bahsediyorum. start, stop butonları gibi...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba arkadaşım anladığım kadarıyla ya ekran uzak biryerde yada ekran zarar görmesin diye böyle bi çalışmanın içindesin sisteme dahil ettiğin butonları digital input olarak plc input agirmen lazım ondan sonra proğram yazmasını biliyorsan butonları proğrama eklemen lazım
 
merhaba arkadaşım anladığım kadarıyla ya ekran uzak biryerde yada ekran zarar görmesin diye böyle bi çalışmanın içindesin sisteme dahil ettiğin butonları digital input olarak plc input agirmen lazım ondan sonra proğram yazmasını biliyorsan butonları proğrama eklemen lazım

merhabalar;
galiba yeterince açık olamadım. şimdi panelim pres üzerinde, butonlarda aynı şekilde panelin altında... benim isteğim, butonları kullanacağım sayfayı panelden açmadan, butonlara bastığımda aktif olmaması. yani mesela butonlar pano üzerinde ya hani, panelde herhangi bir ekran açıkken butonlara basıldığında çalışmasın. sadece o sayfayı açtığımda butonlara bastığımda aktif olup çalıştırabileyim. maksat butonlara basılıp rasgele hareket değil, göstergedeki değere göre çalışması olacak. kısacası butonun çalıştırdığı çıkışın önşartlarına, paneldeki istediğim sayfanın eklenebilme imkanı varsa nasıl yapıldığı...
 
Arkadaşım Bahsettiğin paneli kullanmadım. Ben Delta DOP kullanıyorum. Ama genelde mantık hepsinde aynıdır. Senin yapman gereken sayfa açılış Makro ve sayfa kapanış Makroları kullanarak O sayfa açıldığında Sayfa açılış makroda BITON komutu ile bir PLC BİT'ini (örneğin m0.0) set edeceksin. Aynı BİT'i sayfa kapanış Makraroda BITOFF komutu ile resetleyeceksin. Bu BİT'in normalde açık kontağını butonlara ait dijital girişlerin önünde yada arkasında programına uygun şekilde kullanacaksın. Bu şekilde O sayfa açık değilken butona bassan dahi ilgili bit (örnekte m0.0) set edilmediği için açık devre olacağından işlevini yerine getiremeyecektir.
 
Son düzenleme:
Ertek68 ustam, sayfa içinde butonu gizleyebiliyorum fakat sayfanın açıldığının kontrolunu bulamadım. deltada buldum ama easyde böyle bir seçenek göremedim. bildiğimden değil, ilk defa böyle bir uygulama yapıyoruz da, güvenlik amaçlı eklemeyi düşündük.
 
Söylediğim gibi hiç Weintek panel kullanmadım. Ama vardır diye düşünüyorum. Makroları araştırınız. Bende bir göz atacağım birşey bulursam yazarım.
 
Söylediğim gibi hiç Weintek panel kullanmadım. Ama vardır diye düşünüyorum. Makroları araştırınız. Bende bir göz atacağım birşey bulursam yazarım.

teşekkür ederim, bu arada konu farklı ama bişey daha sorsam? aynı PLC'ye 2 tane encoder bağlıcam,
I0.0-0.1-0.2 bi encoder, I0.3-0.4-0.5 diğer encoder olacak şekilde. HSC oluşturuyorum, ilkinde sıkıntı yok, bitane daha oluşturunca aynı adresler geliyor, daha programı atıpta denemedim ama sıkıntı olurmu bilemedim?
 
Bunun için ürün kılavuzuna (Sayfa 434) bakmalısın. Hangi giriş, hangi sayıcıda, hangi işlev için kullanılıyor. Ona uyman gerekiyor.
 
kataloğa göre ınputlar doğru fakat wizarddan HSC oluşturduğumda sıkıntı yok, bi tane daha oluşturdum, aynı adresler geldi. bu durumda ilk encoder bilgilerini ı0.0-0.1-0.2 ye diğerini ı0.3-0.4-0.5e bağladığımda, değeri ekrana nerden taşıcam, hangi adresi kullanıcam?? yani ilki için hc0'ı VD100 ile taşıyıp ekrana attım, diğer hscnin değerini nasıl kullanıcam bilemedim
 
Kardeş katoloğa iyi dikkat et. Hangi sayıcıyı (HSC0-HSC5) seçtiğine ve hangi Mod da (0-11) çalıştırcağına göre girişler kullanman gerkiyor.
Diğerinide başka bir Doubleword adrese (örneğin VD104) taşıyıp kullanabilirsin. Ancak Neyi saydıracaksın ki Hızlı sayıcı kullanıyorsun. Zira yüksek sızdaki saymaları zaten ekrandan takip edemezsin. Zaten PLC-PANEL haberleşme hızıda buna yetişemeyecek ve ara değerler göserecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst