S7-200 ve Easyview Hakkında Problemi Olanlar Buraya.

Hocam merhaba..
öncelikle kullandığınız HMI sadece USB den bağlanabileceğinizi belirtmek isterim. Üzerindeki COM portlarla PC ye bağlanamazsınız. alt kısımdaki girişlere bakarsanız orada USB bağlanacak bir port var. oradan USB portuna bağlayıp projeleriniz download yapabilirsiniz. Eğer ilk bağlanmanızda windows driver isterse EB8000 i kurduğunuz klasörün içinde C:\EB8000\usbdriver da bulabilirsiniz..
2. dediğinizi gerçekleştirmek biraz karışık ama öğrenirseniz bir çok yerde kullanabileceğiniz yöntemide öğrenmiş olursunuz. bu işlem için "direct window object" fonksiyonunu kullanıcaz.

Umarım yardımcı olmuşumdur.
İyi çalışmalar dilerim..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
evet soruları & sorunları bekliyorum ..
 
hocam benim bir sorunum var ben mt 500 serisi easyview de program yapıcam. fakat daha 2 gün oldu kurcalamaya başlayalı yani hiçbirşey bilmiyorum. türkçe klavuzu karıştırdım ama içinden çıkamıyorum. ben omron plc ile easyviewde sayım yaptırmak istiyorum. 3 ayrı sayım yaptıracağım. ve üçünün sayılarını resetleyeceğim. ana sayfada tarih ve 2. sayfaya geçiş butonu olacak. 2. sayfada 3 adet sayıcı ve 3. sayfaya geçiş olacak. 3. sayfada ise 3 sayıcıyıda ayrı ayrı resetleyeceğim butonlar olacak. yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler. yol gösterirseniz mutlu olurum. 1hafta içinde bitirmem lazım...
 
Merhaba.. Yardımcı olmaya çalışalım.
Öncelikle saat konusuna bakalım. Saati iki şekilde gösterebilirsniz.
1. PLC nin destekliyorsa oradaki saat bilgisini taşıyan word yada byte alanlarındaki verileri HMI dan okutarak PLCdeki saat bilgisini ekrana taşıyabilirsiniz. Bunun için HMI daki "create numeric data object" fonksiyonunu kullanmalısınız.
2. HMI ın kendi içerisinde saati vardır. Saat bilgisini HMI kendi içerisindeki özel rezeve edilmiş word alanlarında saklar. Bunun ile ilgili örneği ekte yolluyorum.

Diğer sorularınıza bakalım. "sayım" dan kastınızı counterlar olarak algılayarak cevab vermeye çalışıcam.
ekranda counter bilgisini çıkarmak için yukarıdada dediğim "create numeric data object" fonksiyonunu kullanmalısınız. Eğer HMI PLC nizdeki counter alanını desteklemiyorsa PLC yazılımından counter sayı bilgisini word alanına taşımanız gerekiyor. Omron PLC hakkında bilgim yok o bakımdan teorik konuşuyorum.
Resetlemek için gene PLC den bir biti resetleme ile görevlendirip HMI dan "set bit object" fonksiyonunu kullarak yarattığınız butona basıldığında görevlendirdiğiniz biti aktif hale getirerek resetleme işini halledebilirsiniz.

Sayfa geçişleri en kolayıo. "function key" fonksiyonunda "change window" kısmını işaretleyerek yarattığınız pencere geçiş yapabilirsiniz.

Kolay gelsin..
 
MERHABA BENDE EASY PANEL KULLANDIM FAKAT BENİM S7300 İLE HABERLEŞTİRMEM GEREKTİ EPEY UĞRAŞTIM
SONUNDA S7300 ÜN MPI KABLOSUNU MECBUREN PANEL VE PLC ARASINDA SABİT BIRAKARAK HABERLEŞTİRDİM
ŞİMDİ SORU:s7300 ve easy paneli arada mpı kablo olmadan haberleştiren var mı?
 
Başlıktada belirtiğim gibi sadece S7-200 ile hertürlü konu hakkında bilgi verebilirim.
s7-300 konusunda hiç bir fikrim yok. Ancak biraz araştırma yaptım ve sizin için verdiğim aşağıdaki linklerdeki bağlantı şekillerini inceleyin ve size uygun olanını uygulayın.

ayrıca aşağıdaki linkden HMI hakkında çeşitli döküman ve programalra ulaşabilirsiniz.

Kod:
ftp://ftp.weintek.com/MT500/

İyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • Siemens_S7-300(HMI_adapter).pdf
    33.7 KB · Görüntüleme: 4
merhaba
daha önce vermiş olduğun linklere ben bakmıştım,tabi sadece bunlara değil birçok şekilde denemeler yaptım fakat bağlantıyı yapıp mpı kablo olmadan bağladığımda panel portuna bağlı kartın üzerinde 1 adet direnç var onu patlatıyor
fakat mpı kaplo ile haberleştirip s7 300 dede db10 u oluşturursanız hiçbir problem olmadan haberleşiyor
 
Dediğim gibi s7300 hakkında bilgim yok.
Kolay gelsin..
 
merhaba benım problemım s7-200 ıle tp170 mıcro yu haberlestırıyordum.artık tp170 mıcro yerıne mt6070 ih kullanıcam.programı yaptım,yukledım fakat panelde adresler farklı bır sekılde gelıyor veya *** bıcımınde gelıyor.bır numerıc ınputa sayı yazıyorum,alakasız bır numerıc dataya sayı yazıyor.bırde sıemens data type decımal.yardımcı olursanız sevınırım.
 
easy monitör ile ilgili döküman lazım yardımcı olursan sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,862
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst